Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 275 km

Brandje bij jubileum Oosterscheldekering

Toegevoegd: 09-10-2011, 16.11 uur
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - De brandweer is gisteren ingezet voor een brandje tijdens de viering van het jubileum van de Oosterscheldekering bij het Ir. J.W. Topshuis op Neeltje Jans.

Brandweerploegen uit Kamperland en Haamstede werden rond half zes opgeroepen vanwege een automatische brandmelding bij het Topshuis. Al voor het uitrukken van de brandweer wist de meldkamer te vertellen dat het een loze melding betrof door rook van de kachels die buiten stonden. De brandweer is daarom niet meer uitgerukt.


Enige minuten hierna kwam alsnog een 112-melding binnen op de meldkamer dat er toch brand zou zijn geweest. Hierop is wederom de brandweer gealarmeerd. Ter plaatse aangekomen trof de brandweer twee grote heteluchtverwarmers aan, die buiten het gebouw stonden opgesteld.

In één van deze kachels heeft korte tijd brand gewoed. De brandstoftoevoer van de kachels is afgesloten en verder gebruik van de kachels was niet meer nodig omdat de temperatuur in de ruimte behaaglijk genoeg was. Inzet van de brandweer bleef beperkt tot het controleren van de kachels en het verrichten van metingen in de verwarmde ruimte. Hier zijn bijzonderheden waargenomen.

De kachels waren ingezet om het centrale deel onderin het Topshuis te verwarmen. Hier werd ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de bouw van de Oosterscheldekering een reünie voor circa 400 personen gehouden. De aanwezigen zijn geen moment in gevaar geweest.

Er zijn circa twintig brandweermensen ingezet geweest.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren