Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Taakstraf geëist voor veroorzaken botsing

Toegevoegd: 10-10-2011, 20.53 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een waarheid als een koe: wie in het verkeer rijdt als een kip zonder kop vraagt om problemen, en officier van justitie Rob Rammeloo wreef het maandag nog maar eens flink onder de neus van een 56-jarige vrouw uit Koewacht. Zij moest zich voor de rechtbank verantwoorden omdat zij op 2 juni vorig jaar op de N61 een verkeersongeval veroorzaakte.

Het was die dag prachtig weer, om in Hoek te komen had ze geen haast en omdat de brug over het Kanaal van Gent naar Terneuzen ook nog eens open stond was er ook geen enkele reden om nog eens gas te geven. Alleen stond de zon laag en dat was vervelend. En zo kwam het - volgens de vrouw dan - dat ze op de kruising met de F. J. Haarmanweg door een op rood staand verkeerslicht was gereden.


Toevallig kwam ook nog eens een politiewagen van rechts (door groen licht) en de auto's knalden vol op elkaar. De besturende agent liep daarbij een gecompliceerde bekkenbreuk op en is als gevolg daarvan voor zijn huidige functie afgekeurd. Het 'ik heb het niet gezien, ik dacht dat het op groen stond' viel bij de officier redelijk verkeerd. ,,En dan rijdt u dus, zonder dat u iets ziet als een kip zonder kop gewoon door over dat kruispunt.'' Hij kwalificeerde het rijgedrag van de vrouw dan ook als 'zéér onvoorzichtig en onoplettend', net één gradatie lager dan het zwaarste 'roekeloos rijden.

De eis die hij voor de vrouw in gedachten had was redelijk: een taakstraf van 180 uur en een rijontzegging van een jaar, maar dan voorwaardelijk. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sandra (12-10-2011 om 14:45)
Ik vind het een erg zware strafeis. Zou de strafeis ook zo hoog zijn als het de politie was geweest als veroorzaker?I. Dit is niet expres gedaan maar is een ongeluk. En Smoesje jou poging tot doodslag en jaren opsluiten is wel erg drastisch. Ik hoop dat het jou NOOIT overkomt als veroorzaker.
QuasiMoto (12-10-2011 om 13:01)
Bestuurders die 'denken' dat het licht op groen staat in plaats van dat zeker te weten kunnen beter thuis blijven. Al die mensen die menen dat er met twee maten gemeten wordt (laten we het bij de feiten houden) piepen wel anders als ze zelf door zo'n kneus half invalide of erger gereden worden.
M (11-10-2011 om 20:43)
Het was een ongeluk. Dit doet men beslist niet expres. De straf is wel erg hoog. Ik denk dat men al genoeg gestraft is door het feit dat er letsel bij dit ongeval is geweest. Het komt ook weleens voor dat een politiewagen "fout" is en zijn de straffen voor agenten dan ook zo hoog ???
Michiel (11-10-2011 om 11:49)
Ik vraag me af of de rechter een andere uitspraak had gedaan als het geen agent betrof maar een "gewone" burger...
@ sterretje (11-10-2011 om 10:10)
Als een kruisende weg groen licht heeft staat het andere verkeeerslicht op rood he? 1 en 1 = 2
Johan (11-10-2011 om 10:08)
Vind het toch een redelijk zware strafeis. Zeker omdat het een agent was? Wat krijgen dan die agenten die een fietser omver rijden zonder zwaailichten of sirene?
Cookie-instellingen beheren