Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Taakstraf en boete voor poging doodslag

Toegevoegd: 10-10-2011, 21.06 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag een 22-jarige Terneuzenaar een taakstraf van 120 uur een voorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd. Ook moet hij een schadevergoeding van 150 euro en komt hij onder toezicht van de reclassering te staan.

Tegen de jongeman was een taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijke celstraf van een half jaar en het betalen van 750 euro plus eveneens toezicht geëist Overlast gevende hangjongeren op het speeltuintje in de buurt waren voor de Terneuzenaar reden om op 13 juli het recht maar eens in eigenhand te nemen. Hij pakte een koperen pijp en liep er mee naar de jongeren.
 
Ze scholden hem uit, provoceerden hem en op enig moment haalde de Terneuzenaar dan ook uit. Een hangjongere die een klap met de pijp op zijn ribben zou krijgen bukte echter en het pijpje belandde tegen zijn hoofd.


Een jaar eerder was hij betrokken bij een vechtpartij tussen hangjongeren en zijn buurman en had hij ook wat klappen uitgedeeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. (11-10-2011 om 15:15)
Pff de omgekeerde wereld?? oke het eigen heft in handen nemen mag niet in Nederland en dat is maar goed ook. Maar de rechter moet wel rekening houden met de omstandigheden! En laat de politie die hangjongeren nu eens aanpakken!
Aadunnes (11-10-2011 om 11:14)
Ik weet de situatie verder niet maar als mensen lastig gevallen worden dan begrijp ik heel goed dat die jongen eens goed heeft uitgehaald. Want 1 op 1 durven ze niet. Dus laat hem vrij en zet die hangjongeren vast.
Jos (11-10-2011 om 07:56)
Wéér eens het bewijs dat justitie de maatschappelijke problemen niet kent! (pesterijen e.d.) Komen die rechters nu werkelijk van een andere planeet !? Laat die rechters een "inburgeringscursus" volgen en stagelopen in "het dagelijkse leven". Mijns inziens vrijspraak vanwege falende overheid!
Marcel (10-10-2011 om 23:47)
Eigenrichting is verkeerd, maar ik heb er inmiddels wel begrip voor gekregen. Ouders voedt je kinderen op, zodat dit niet nodig is. Man gewoon vrij spreken, jongeren die het betreft oppakken en werkstraf geven de eerste keer en anders de cel in.
Terneuzenaar (10-10-2011 om 21:39)
En hoe vaak is de politie gebeld voor de hangjongeren? Hoe vaak komt de politie niet ivm geen tijd omdat er weer geflitst moet worden of fietsers bekeuren voor het rijden zonder licht?! Deze situaties naar mijn idee erg begrijpelijk, je moet je vrij voelen in je wijk! Spreek die jongeman vrij.
Cookie-instellingen beheren