Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Taakstraf geëist voor zinloos geweld

Toegevoegd: 13-10-2011, 22.23 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Wat ze allemaal met hun dronken kop precies had uitgehaald wisten de twee manen - 25 en 19 jaar - uit Nieuw-Namen en Kieldrecht (Belgie) die donderdag in Middelburg terecht stonden voor zinloos geweld niet meer zo goed, maar spijt hadden ze wel.

Veel spijt zelfs. En dát er iets gewelddadigs was gebeurd kwam door de drank. De twee waren samen met een andere 19-jarige man uit Nieuw-Namen flink wezen stappen en zeker twintig biertjes later stonden de drie buiten. De zaak tegen de derde man werd bij verstek behandeld.
 
Tien kilometer naar huis lopen was met een dronken kop een onmogelijke opgave en een taxi regelen lukte niet. Toen, zonder enige reden of aanleiding gingen ze lopen schreeuwen en ruzie maken en trapten ze een fietser van zijn fiets. Het volgende nietsvermoedende slachtoffer was eveneens een fietser. De drie mannen werden prompt door hermandad in de kraag gevat en verdwenen voor elf dagen achter slot en grendel.


Donderdag zworen de twee nooit meer te zullen drinken. Tenminste, niet zoveel. ,,Misselijke feiten'', oordeelde officier van justitie E. Bethlehem en eiste voor alle mannen een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden. De rechtbank wijst vonnis op 27 oktober.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Taakstraf ? (15-10-2011 om 08:23)
Laat die gasten eens een flink poosje brommen dan leren ze misschien dat ze met hun poten van anderen af moeten blijven
Ik (14-10-2011 om 09:59)
@Lol "wat een onnozele opmerking maak jij bij een artikel wat totaal niet over flitsen gaat! Je zult dan ook wel onnozel hard hebben gereden als je bent geflitst!"
Ssjjaakkie (14-10-2011 om 09:40)
@Lol: Zinloos geflits?! Sorry maar als je te hard rijd neem je bewust het risico dat je geflitst word. Helaas ging het in dit artikel niet over de letterlijke vertaling van zinloos geweld: Mis Slaan.
Anoniem (14-10-2011 om 07:48)
Weer een nutteloze straf wie geloof het nou dat ze niet meer zoveel zullen drinken??? de gevangenis in met hun we moeten hier in nl eens de manieren hanteren wat de agenten doen in politie op je hielen en @lol jij bent er net zo 1 geloof ik
Jop (13-10-2011 om 23:56)
Zinloos geweld?Bestaat er dan ook zinvol geweld?
Lol (13-10-2011 om 22:44)
Ze mogen van mij ook de agenten van de verkeers politie taakstraffen geven voor zinloos geflits
Cookie-instellingen beheren