Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 49 km

Weer grote controle Vlissingen

Toegevoegd: 18-10-2011, 15.23 uur - Update: 18-10-2011, 22.47 uur
De controle vindt plaats samen met de Belastingdienst.
De controle vindt plaats samen met de Belastingdienst.
© Foto: Daniel Sinke
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Rondom het Weyevlietplein in Vlissingen vond vanmiddag weer een grote controle plaats van de politie en de Belastingdienst.

De politie inde openstaande boetes en controleert voertuigen. Motoragenten brachten auto's, motoren en scooters naar het Weyevlietplein. Scanauto’s speurden via de kentekenplaten naar autobezitters die hun motorrijtuigenbelasting of boetes niet hebben betaald. Ook werden eigenaren van voertuigen, die niet aan de wet- en regelgeving voldoen, aangepakt.


Deze controle vindt plaats in een reeks van meerdere controles. Deze vonden plaats op 23 september en 9 december in 2010 en op 14 april 2011. Volgens de politie vindt de controle plaats om de leefbaarheid in Vlissingen te versterken. Deze grootschalige controle maakt deel uit van de integreerde aanpak van de gemeente om gezamenlijk de leefbaarheid in Vlissingen te versterken.

Aan de ene kant streeft de gemeente naar normherstel en pakt fraude en misstanden aan. Aan de andere kant wil de gemeente maatschappelijke ondersteuning bieden waar dat nodig is.

De gemeente vormde van september 2010 tot en met mei 2011 het interventieteam
Middengebied/Scheldestraat, samen met acht partijen: de Sociale Dienst Walcheren, de SIOD (Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst), de Belastingdienst, de Arbeidsinspectie, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekering (UWV), de Sociale Verzekeringsbank (SVB), het Openbaar Ministerie en de Politie Zeeland. Deze partijen gaven dit voorjaar aan dat ze zich na
afloop van dit interventieproject blijven inzetten op samenwerking en controleacties blijven uitvoeren.

Behalve de acht bovenstaande partijen, ondersteunen ook de Douane en de Koninklijke Marechaussee de actie van vandaag. Deze grootschalige controle is uitsluitend gericht op het opsporen van personen die zich niet aan de wet- en regelgeving houden.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kb (20-10-2011 om 13:30)
Ik denk idd dat vlissingen wel veel grotere problemen heeft dan lawaai van uitlaten en wanbetalers, mensen die op zijn minst het nieuws volgen weten wel welke.. maargoed deze actie´s brengen meer geld op met minder risico´s. de doelgroep van deze controle zal iig niet direct met wapens gaan zwaaien.
Lois (20-10-2011 om 11:49)
Fraude dan kan de gemeente beeter haar mondje dicht houden wand daar zitten de grooste controles oke hoor maar die woorden fraude jaja laat de gemeente eerst zelf netjes tewerk gaan voor een ander op de vingers tetikken .
Piet (20-10-2011 om 08:44)
@ jan, dat moet de politie dus WEL, signalering voeren als ze door rood rijden. maar ja, zichzelf bekeuren doen ze natuurlijk nooit. dus denken ze zelf dat ze dat mogen, maar dat is dus niet zo. ik geef ze iig geen voorrang, ik heb een nieuwe auto nodig. waar is de volgende controle ?
Onleefbaar Nederland (20-10-2011 om 08:40)
Als ze achterstallige belasting zoeken kunnen ze beter bij mortiere of de goesse meer gaan staan. maar nee, de sociale "norm" is blijkbaar scholieren pesten over een kapotte fietsbel en de witte boorden criminelen die de hele maatschappij verzieken met hun graaicultuur ? nee, die mogen vrij doorgaan
Biggetje (20-10-2011 om 08:14)
Zo,n controle is goed maar ik weet iemand die al jaren in Sas van Gent op een buitenlands kenteken rijd en hier zelfs werkt.Dus rijd ook eens door de straten
Henk (19-10-2011 om 21:14)
@ Jan Ik denk dat je de regelgeving iets minder ken dan mij hoor vriend. Het is ten allen tijde nog zo dat een hulpverleningsvoertuig enkel de voorang mag nemen als zij een duidelijk signaal voeren.. Dit vergroot onveiligheid....en leefbaarheid. Dus ietwat tegengesteld denk ik.
Cookie-instellingen beheren