Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 26 km

Busje vervoert groot dieselvat

Toegevoegd: 18-10-2011, 22.43 uur
Door: Roland de Jong
THOLEN - Maandagmiddag rond 14.00 uur controleerden surveillerende agenten een bedrijfsbus die reed over de Grindweg in Tholen. Het busje bleek geladen met een groot vat diesel.

Toen de agenten tijdens de controle in de laadruimte keken, troffen zij daar een 1000-litervat vol met diesel aan. Het vat was niet verankerd of anderszins vastgezet. Ook voerde de bedrijfsbus geen oranje attentiestickers waarop stond dat er gevaarlijke stoffen vervoerd werden.


De bestuurder van de bus, een 49-jarige man uit Sprundel, had ook niet de vereiste papieren om gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren. De bestuurder verklaarde dat hij van zijn werkgever de opdracht had gekregen om het 1000-litervat te vullen met diesel, zodat de heftrucks van het bedrijf weer van brandstof konden worden voorzien.

Dit 'grootverbruikstanken' gebeurde volgens de man één keer in de zoveel tijd en altijd op dezelfde manier. Door de agenten wordt proces-verbaal opgemaakt. De sanctie gaat bepaald worden door de officier van justitie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A.P.A. Rombouts (20-10-2011 om 15:10)
Het moge duidelijk zijn. LPG wordt niet in dergelijke vaten vervoerd. Ik bedoelde te zeggen dat behalve diesel ook lpg tanks van heftrucks worden vervoerd nadat ze gevuld zijn. Hoef je dus niet met die heftrucks op en neer te rijden ivm tanken.
David (20-10-2011 om 12:44)
Bij mijn weten mag je max.333l.diesel bij je hebben, (1000punten tabel) erboven moet je een adr cert.hebben. Ook mag een ibc max.5 jaar oud zijn. Vrachtwagens en bussen mogen 1500l.aan brandstof bij hebben zonder onder het adr te vallen.
Liqified Petroleum Gasses (20-10-2011 om 08:33)
@ A.P.A. Rombouts, het lijkt mij sterk dat LPG in een dergelijk 1000 liter vat getransporteerd wordt, sterker nog, dat is gewoon onmogelijk en belachelijke onzin ! dat kan helemaal niet !
Lion (19-10-2011 om 20:06)
Regels zijn regels,is idd klasse 3. 1202 adr nodig dus,erg dom. gewoon een kleiner tankje nemen dus en euuh arie! bij chmie pak ging het ook mis,was ook apart verpakt,maar wel hoeveelheden als deze,grens is grens
Marco (19-10-2011 om 19:35)
Er van uitgaande dat man uit Sprundel legaal heeft getankt is het wel jammer dat de busjes die 's-nachts illegaal brandstof tanken uit geparkeerde vrachtwagens niet worden aangehouden/proces-verbaal krijgen maar gewoon door kunnen gaan met hun praktijken.
Marco (19-10-2011 om 18:56)
Als je onder de 1000 liter dieselolie blijft hoef je geen gevaarlijke stoffen certificaat te hebben, de oranje markeringsborden zijn dan ook niet verplicht. Anders betekend het dat iedereen met een bus of vrachtauto met een grote dieseltank eronder een gevaarlijke stoffen certificaat moet hebben!
Cookie-instellingen beheren