Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ruim 40 bekeuringen Vlissingen

Toegevoegd: 19-10-2011, 10.20 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Bij de grootschalige controle rond het Weyevlietplein in Vlissingen zijn gisteren 43 bekeuringen uitgeschreven. Twee personen werden aangehouden en in verzekering gesteld wegens drugsbezit. De Belastingdienst constateerde 290.000 euro aan openstaande vorderingen, waarvan 11.500 euro direct werd geïnd.

Het ging om de vierde grootschalige controleactie in het kader van de integreerde aanpak van de gemeente om gezamenlijk de leefbaarheid in Vlissingen te versterken. Op 23 september 2010 was de eerste grote controleactie. Hoewel de partijen ook maatschappelijke ondersteuning willen bieden waar dat nodig is, zijn deze controleacties uitsluitend gericht op het opsporen van personen die zich niet aan de wet- en regelgeving houden.


De Politie en de Belastingdienst coördineerden de actiedag gisteren. Ruim 7.500 auto’s werden in de buurt van het Weyevlietplein gescand. Als er aanleiding toe was, verwezen motorrijders van de Politie en de Marechaussee de auto’s en brommers naar het plein waar ze uitgebreid werden gecontroleerd. In totaal werden zo’n 250 voertuigen gecontroleerd.

De Belastingdienst heeft op 50 voertuigen beslag gelegd, omdat belastingaanslagen niet waren betaald. Door de aanzienlijk openstaande belastingschuld werden 10 van deze 49 auto’s direct weggesleept. De politie bekeurde bestuurders die geen rijbewijs, kentekenbewijs of legitimatiebewijs konden tonen.

Ook kregen bestuurders met te gladde banden of geen geldige verzekering een bon en haalde de politie 2 auto’s en 2 bromfietsen vanwege technische gebreken ‘uit het verkeer’. Eén persoon moest DNA afstaan voor een onderzoek. De Arbeidsinspectie neemt 3 zaken op grond van de Wet Arbeid Vreemdelingen in onderzoek.

De Sociale Dienst en het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekering onderzoeken of 18 personen rechtmatig een uitkering hebben. De Belastingdienst constateerde dat 10 auto’s waarschijnlijk onterecht op een buitenlands kenteken rijden. Dit wordt verder onderzocht. Als buitenlanders meer dan 180 dagen aaneengesloten in Nederland rijden, moeten zij een Nederlands kenteken aanvragen en BPM, belasting op personenauto’s en motoren, betalen.

Zie ook:
- Weer grote controle in Vlissingen (19-10-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Goessie (20-10-2011 om 18:58)
Dat mogen ze in Goes ook wel eens doen, bij voorkeur daar bij die coffeeshop, daar stikt het na 5 uur altijd van de buitenlandse nummerplaten. en dan bedoel ik niet die van onze zuiderburen maar van wat verder naar het oosten die hier zijn komen werken en wonen, maar meebetalen ? vergeet het maar !
Frans (20-10-2011 om 11:56)
Nou, Griekenland, het komt eraan hoor!
Ken teken aan de muur (20-10-2011 om 09:00)
Worden dan eindelijk die in nederland gejatte auto's die omgekat terugkomen met zo een zwart wit nummerbord aangepakt ? de buren hier wonen al weet ik hoe lang in een huurhuis van de vereeniging, werken hier al een poos, maar hebben nog steeds buitenlands kenteken, concurrentie vervalsing is het !
Lies (20-10-2011 om 07:34)
Dat zijn nog eens goeie acties/ Chapeau aanpakken die handel
Brave burger gemeente Vlissingen (19-10-2011 om 17:53)
Politie en de Belastingdienst, Chapeau!
Vlissinger (19-10-2011 om 17:47)
Grote pluim voor de politie en cornuiten mag ook wel eens gezegd worden
Cookie-instellingen beheren