Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
47 files van totaal 200 km

Man moet vier jaar de cel in

Toegevoegd: 19-10-2011, 19.16 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 59-jarige man die verdacht werd van meer dan dertig auto-inbraken, pinnen met gestolen pinpassen en de heling van enkel gestolen auto's en gestolen kentekenplaten is daarvoor woensdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot vier jaar cel en het betalen van ruim zesduizend euro schadevergoeding.


Eind 2010 en begin 2011 werden aan Schouwse kust en op Walcheren ettelijke auto's opengebroken en verdwenen de spullen van de eigenaars richting onbekend. Meestal werd de achterruit ingeslagen en daardoor vermoedde de politie dat er iemand de parkeerplaatsen in de gaten hield en dus kon zien dat mensen hun waardevolle spullen in de kofferbak legden.

Als ze waren vertrokken sloeg hij toe. Dankzij een signalement kon de 59-jarige man, een tijdelijke bewoner van Zoutelande,  eind maart worden aangehouden. In de woning waar de man in Zoutelande verbleef werden ettelijke gestolen spullen te liggen. Toen de zaak werd behandeld, werd er een gevangenisstraf van 47 maanden waarvan vier voorwaardelijk en het betalen van ruim 47.000 euro schadevergoeding geëist.

De vriendin van de man, een 45-jarige vrouw van wie de woning was, zal zich later nog voor de rechtbank moeten verantwoorden voor haar mogelijke betrokkenheid.

Zie ook:
- Flinke straf voor diefstallen geëist (21-09-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Andre (20-10-2011 om 20:43)
Het is toch zijn eigen schuld geef niks, op sluiten dat stuk tuig
Tom (19-10-2011 om 22:17)
Opgeruimd staat netjes! Goed werk.
Cookie-instellingen beheren