Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Beetje asbest vrij bij schuurbrand

Toegevoegd: 24-10-2011, 22.40 uur
Bij de brand kwam een kleine hoeveelheid asbest vrij.
Bij de brand kwam een kleine hoeveelheid asbest vrij.
© Foto: Thijs Geene
Door: Roland de Jong
VOGELWAARDE - Bij een brand in een schuur in Vogelwaarde is maandagavond een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland.

De brand woedde in een voormalige kippenschuur van 5 bij 8 meter op een terrein aan de Bossestraat en brak rond 21.30 uur uit. In het dak van de schuur was asbest verwerkt. Door de brand is hier een kleine hoeveelheid van vrijgekomen en in de direct omgeving neergekomen. De brandweer heeft metingen verricht en een stuk grond afgezet. De gemeente zal morgen nader onderzoek doen.


De brandweer sprak van een middelbrand en zette twee tankautospuiten en een hoogwerker in. De hoogwerker werd met name gebruikt om de locatie te verlichten. De brand in de vrijstaande schuur was vrij snel onder controle. Even voor 22.00 uur was de brand officieel "meester".

De oorzaak van de brand is niet bekend.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap V (25-10-2011 om 12:51)
Een beetje asbest klinkt alsof het niet erg is, maar 1 asbestvezeltje inademen kan al dodelijk zijn [op termijn]
Cookie-instellingen beheren