Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Inbraken vakantiehuizen halt toeroepen'

Toegevoegd: 26-10-2011, 11.26 uur
Door: Roland de Jong
HOOFDPLAAT - Dinsdag is het startsein gegeven voor een nieuw project dat het aantal inbraken in vakantiewoningen in West-Zeeuws-Vlaanderen moet tegengaan. In die regio slaan dieven immers vaker hun slag dan elders.


De inbraken in vakantiewoningen worden vooral gepleegd in de wintermaanden als de vakantiehuizen onbewoond zijn. In de periode van 1 september 2010 tot 1 mei 2011 werden binnen de gemeente Sluis 80 inbraken of pogingen daartoe in vakantiewoningen geregistreerd. Een groot deel van deze inbraken vond plaats in de zogenaamde polder-/dijkwoningen.

Vorig jaar steeg het aantal inbraken in vakantiewoningen gedurende de herfst en winter. Vanaf 1 september 2011 tot 15 oktober 2011 werden 3 inbraken in vakantiewoningen in de gemeente Sluis geregistreerd. De gemeente Sluis, politie Zeeland en onder andere Recron Zeeuws-Vlaanderen hebben de handen ineengeslagen om de inbraken een halt toe te roepen. De partijen vinden dat de eigenaren van vakantiewoningen zichtbaar maatregelen moeten treffen ter preventie van inbraak.

Het project ‘Aanpak inbraken vakantiewoningen West Zeeuws-Vlaanderen’ richt zich op vakantiewoningen en is daarmee uniek in Nederland. De aanpak behelst het verspreiden van een flyer onder de eigenaren van vakantiewoningen, waarmee ze voorzien worden van handige informatie over wat te doen bij een woninginbraak en de preventie ervan. Daarnaast kunnen de eigenaren ingaan op het aanbod om gebruik te maken van synthetisch DNA. Dat kan worden aangebracht op waardevolle spullen die in de wintermaanden in vakantiewoningen achterblijven.

De eerste pakketten met synthetisch DNA zijn dinsdag overhandigd aan vertegenwoordigers van de Recron, Village Scaldia (lid van Saverka) en Roompot Vakanties.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kobus Mulder (26-10-2011 om 14:22)
Waarvoor hebben wij eigenlijk een politiedienst?
Jeroen (26-10-2011 om 12:12)
Burgerwachten inschakelen.
Cookie-instellingen beheren