Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Arrestaties: drugsnetwerk opgerold

Toegevoegd: 27-10-2011, 13.37 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie denkt met de recente aanhouding van twee drugsdealers de handel in heroïne en cocaïne een flinke slag te hebben toegebracht. De arrestaties vonden plaats in het kader van een langer lopend onderzoek waarin al diverse andere aanhoudingen werden verricht.


De politie bericht nu over de arrestatie van een 27- en een 29-jarige Vlissinger. De verdachten hebben zich al enkele jaren bezig gehouden met handel in verdovende middelen aan zowel verslaafden als aan andere drugsdealers op Walcheren en op de Bevelanden.

In maart 2011 werden gelijktijdig een drietal in Vlissingen woonachtige drugsdealers van respectievelijk 47-, 50- en 64 jaar aangehouden. Enkele maanden later volgde in augustus 2011 de aanhouding van een 40-jarige Vlissingse dealer. In september 2011 werden er wederom gelijktijdig een 3-tal Vlissingse drugsdealers van 29-, 27- en 36 jaar aangehouden. 

In het onderzoek dat volgde bleek dat al deze plaatselijke dealers werden bevoorraad door steeds dezelfde personen die uiteindelijk konden worden geïdentificeerd en aangehouden. Deze verdachten, die zelf niet verslaafd zijn en puur uit winstbejag handelden, bleken dagelijks tientallen klanten te bevoorraden. 

In het kader van het onderzoek werden in totaal in 6 woningen in Vlissingen doorzoekingen verricht alsmede in een Vlissingse horecagelegenheid. Hierbij werden verdovende middelen, geld, goud en een auto in beslaggenomen. De horecagelegenheid heeft recentelijk in het kader van de zogenaamde BIBOB-procedure zijn deuren moeten sluiten.

Alle verdachten die vanaf augustus 2011 zijn aangehouden zitten nog in bewaring in afwachting van hun terechtzitting.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (27-10-2011 om 19:39)
Mijn complimenten aan de politie. Jarenlang onderzoek betaald zich hiermee hopelijk terug. Justitie; zet hier maar eens een flinke straf op. Kunnen jullie ook even naar Terneuzen komen? De tunnelkosten worden vergoed!
Vlissinger (27-10-2011 om 16:01)
Daar gaat het puntje van de ijsberg.... Vlissingen komt niet meer goed
Bezorgde vader (27-10-2011 om 14:21)
Gerechtigheid..Jarenlang zagen wij problemen met dealers en 'ratten' die lekker geld verdienen over andermans ellende / verslaving..Niet gedacht dat dit ooit werd opgelost. Dit speelt al vanaf jaren 70..Chapeaux politie, bij deze excuses dat k altijd loop te klagen dat jullie niets doen.. Respect !
Dr.acula (27-10-2011 om 13:56)
Prima aktie,politie. en nu maar zorgen dat de vrijgekomen plekken niet opnieuw worden ingevuld door de jongere generatie,zorg dat jullie er bovenop blijven zitten anders heb/had het geen nut.
Cookie-instellingen beheren