Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 40 km

Politie start fietsverlichtingscontroles

Toegevoegd: 01-11-2011, 17.35 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De politie Zeeland start vanaf aanstaande zaterdag in Middelburg weer met de fietsverlichting controles. Er zal dagelijks in de ochtend- en avonduren gecontroleerd worden op de fietsverlichting.

Dit jaar tot 19 september zijn er voor niet (goed) werkende fietsverlichting al een kleine honderd boetes uitgeschreven. De politie benadrukt dat het gaat om algemene controles die niet specifiek op scholieren gericht zijn.


Een boete voor geen of slechte fietsverlichting kost 40 euro. Voor kinderen onder de 16 jaar is dit de helft.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob swaak (9-11-2011 om 19:16)
Worden die lamlendige ouders die er niet op toezien dat hun kinderen een werkende verlichting hebben ook nog beloond met een halve boete? en die lamlendige kinderenb ook? Als automobilist krijg je automatisch de schuld als je ze aanrijdt!
Francois (3-11-2011 om 00:24)
Zoveel politie inzet is het niet hoor. 2 a 3 bikers tussen 7 a 8 uur in de ochtend gok ik??? Goed werk, fietsverlichting. Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers mbt het niet voeren van fietsverlichting kun je niet op twee handen tellen. Vaak nog kinderen ook.
VdVonck (2-11-2011 om 17:37)
Iedereen die commentaar heeft op het werk van de politie, die heeft zijn zaakjes simpelweg niet op orde! Gewoon vaak genoeg op de bon totdat ze het begrijpen! En Jacqueline.. Als je een bejaarde onder je auto krijgt ben je net zo schuldig! Zorg gewoon dat alles in orde is en je hoeft niet te klagen!
Een zeeuwse moeder (2-11-2011 om 17:24)
Prima actie.Maar ik vind dat ze onder de 16 ook gewoon 40 euro moeten betalen. Maar dan van hun eigen zakgeld en niet door, want dan leveren deze acties niet veel op.Want pa en ma betalen wel.Ik heb in al die jaren dat de kinderen naar school fietsten op deze wijze nooit gezien.
Jacqueline (2-11-2011 om 16:20)
Waarom kinderen onder de 16 de helft? ze zyn de ergste!Als je er 1 onder je auto heb, krijg je als automobilist de schuld!wiens schuld is het eigenlijk?! degene die zich niet zichtbaar maakt!ook kinderen onder de 16volle pond.gaan ze er maar voor werken Moest ik ook toen ik geen 16 was.
S.lokerse (2-11-2011 om 16:00)
Ach laat ze toch die politie agentjes,hebben ze eindelijk iets waar ze goed in zijn,de rest moet je maar vergeten
Cookie-instellingen beheren