Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

OM: Vlissinger niet schuldig aan overval

Toegevoegd: 03-11-2011, 18.27 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De officier van justitie vindt dat een 19-jarige Vlissinger niet schuldig is aan een overval op een woning aan de Rietkraag in Vlissingen (25 oktober vorig jaar), maar wel aan de heling van een horloge en een armbandje. Daarvoor eiste hij donderdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een celstraf van drie maanden tegen hem.


Omdat de jongeman het feit zou hebben gepleegd terwijl hij nog in een proeftijd liep, wil de officier dat de voorwaardelijke taakstraf van dertig uur die hem in een eerdere zaak werd opgelegd alsnog ten uitvoer wordt gelegd. Op de bewuste avond waren de bewoner en zijn negen-jarig zoontje alleen thuis, toen zijn werden overvallen door twee mannen.
 
Ze sloegen de vader met een koevoet en zijn zoontje werd met een mes bedreigd. De overvallers vertrokken met geld en sieraden. De politie kwam de overvallers op het spoor dankzij een van de overvallers, die justitie op het spoor van de Vlissinger zette., Bij een huiszoeking werd het horloge en het armbandje aangetroffen.

De Vlissinger hield van meet af aan vol niets met de overval te maken te hebben gehad. Het armbandje was van zijn moeder en het horloge had hij in Amsterdam gekocht. De uitspraak is op 17 november.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren