Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 157 km

Vrijspraak in moordzaak Vlissingen

Toegevoegd: 04-11-2011, 17.18 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag een 26-jarige Vlissingse tegen wie twaalf jaar cel was geëist voor de moord op de toen 36-jarige Joost van der Linden daarvan integraal vrijgesproken.
 
De rechtbank stelt vast dat de bevindingen van onder meer de patholoog en de toxicoloog geen uitsluitsel geven omtrent de precieze doodsoorzaak. Van der Linden kon immers zijn overleden aan een overdosis drugs, verwurging of een combinatie daarvan. Daarnaast zet de rechtbank de nodige vraagtekens bij de verklaringen en de resultaten van de verhoren van de vrouw.
 
De rechtbank sluit zelfs niet uit dat ze samen met haar 44-jarige vriend een verhaal heeft verzonnen om hem uit de wind te houden. Want, zo blijkt uit het vonnis, het zou best eens kunnen zijn dat haar vriend de moord heeft gepleegd. Het stoffelijk overschot van de zwaar gehandicapte Vlissinger werd vier dagen na de moord op 7 oktober in de woning van de vrouw aan de Dordtmansstraat in Vlissingen aangetroffen.
 
Zowel de vrouw als haar 44-jarige vriend zaten dringend om drugs verlegen en dus werd Van der Linden ingeschakeld. Omdat het allemaal te lang duurde, verdween haar vriend naar een coffeeshop. Toen Van der Linden de drugs afleverde en werd uitgenodigd om binnen te komen, ontstond er de nodige trammelant. De vrouw was toen net bezig met een MP3-speler en een computerkabeltje.


In een reactie sloeg zij het kabeltje rond zijn keel, schopte hem onderuit en trok het kabeltje strak aan met de fatale gevolgen.  Zo had de vrouw verklaard. Ze namen de vlucht en konden korte tijd daarna in Eindhoven worden aangehouden. De vrouw ontkende in eerste instantie alles, maar bekende later toch Van der Linden om het leven te hebben gebracht. Later trok zij haar verklaring weer in.

De vriend is eind september voor zijn hulp om zijn vriendin uit handen van justitie te houden veroordeeld tot vijf maanden cel.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bandit (6-11-2011 om 12:09)
We leven gewoon in een land waar je alles kunt maken... Fijn toch? Er wordt zelfs rekening gehouden met je straf... Pedofiel mag taakstraf doen in kinderdagverblijf en zo maar verder.. Ideaal...waar zeuren we over???
Mar (6-11-2011 om 09:15)
Buiten de reacties van Jan de Moor en Gianna (haha) weet iedereen weer de strafmaat te bepalen en wordt zelfs de integriteit in twijfel getrokken...Opbouwende kritiek zie ik nergens.Tegen iets aanschoppen is easy; met constructieve alternatieven komen blijkbaar niet.
Mar (6-11-2011 om 08:47)
Vooropgesteld dat dit een hele trieste zaak is en dat de uitspraak hard aankomt is het in NL (gelukkig) zo, dat je niet voor moord veroordeeld kunt worden zonder onomstotelijk bewijs. Hetgeen in deze ontbrak.Dus juridisch gezien kan een rechter niet veel anders binnen ons rechtssysteem.
Marga (5-11-2011 om 18:36)
Ja ik vind ook dat ze vast gezet moet worden hoor. En wat een belachelijke straf 5 maanden? Die vuile smerige rot troep ook. Hoe ver ben je gezonken dat je geen normaal leven meer kan hebben door die zooi die klauwen met geld kost En levens kost! Gedwongen van de zooi af laten kicken lijkt me beter.
Gianna (5-11-2011 om 17:14)
@N: je bedoelt omdat je in dit land niet veroordeeld wordt als het niet bewezen is dat je schuldig bent? Vind dat wel prettig eigenlijk....
Daan (5-11-2011 om 15:01)
Dit meen je gewoon niet?!
Cookie-instellingen beheren