Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
67 files van totaal 246 km

OM eist celstraf voor poging doodslag

Toegevoegd: 10-11-2011, 20.40 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Tegen een 25-jarige man uit Nieuwegein is donderdag in Middelbrug een celstraf van twee jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk en het betalen van 13.277 euro aan schadevergoeding gevorderd.

Op 23 juli, in café De Stulp in Renesse kreeg de man het aan de stok met zijn latere slachtoffer. Buiten ging het geklier verder en toen de man uit Nieuwegein dacht dat-ie werd aangevallen haalde hij eens flink uit. Het gevolg was dat de man als een blok naar de grond ging. Volgens getuigen kreeg het slachtoffer nog een enorme trap.


Het gevolg van die 'poging doodslag' was voor het slachtoffer een gebroken jukbeenderen, een gebroken neus, gebroken oogkas en een gebroken kaak. Volgens de advocaat van de Nieuwegeiner moest zijn slechts een minimale straf worden opgelegd, omdat het slachtoffer zelf de confrontatie had gezocht. De uitspraak is over veertien dagen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren