Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
56 files van totaal 213 km

Taakstraf geëist voor mishandeling

Toegevoegd: 10-11-2011, 20.51 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Als het aan officier van justitie J. Persoon ligt, gaat een 39-jarige Schiedammer honderd uur arbeid ten algemene nutte verrichten en hangen hem gedurende zijn proeftijd van twee jaar zes weken voorwaardelijke celstraf boven het hoofd als stok achter de deur.

De dochter van zijn vriendin in Kloosterzande zat op zwart zaad en de verre van in het geld zwemmende Schiedammer was niet te beroerd om het meisje wat geld te lenen. In plaats van hem terug te betalen ging ze stappen en kocht ze dure sigaretten. Daar was de Schiedammer op zijn zachtst gezegd niet blij meer en op 16 juni kreeg hij daarover ruzie met zijn vriendin.


Toen zij vervolgens het verschuldigde bedrag voor zijn voeten op de grond gooide voelde hij zich ten diepste gekwetst, pakte hij haar bij de schouders en duwde hij haar tegen een deur. Volgens de man schoot zijn hand van haar schouder en belandde die tegen haar keel. Geheel per ongeluk en schielijk trok hij die hand dan ook terug, zo zei hij op de zitting. Volgens de vrouw had hij haar gewoon bij de keel gepakt en die dichtgeknepen.

Een poging doodslag, oordeelde de officier in eerste instantie. Maar na het horen van het 'totale plaatje' kwam zijn tot de conclusie dat het toch maar om een eenvoudige mishandeling was gegaan. Daarnaast oordeelde de officier dat hij zijn vriendin - zij het via via - ook nog had bedreigd. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren