Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
71 files van totaal 298 km

Dief (38) laconiek over daden

Toegevoegd: 14-11-2011, 18.32 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 38-jarige man maandag voor het hekje van de rechtbank in Middelburg zat deed er nogal laconiek over: als mensen hun ramen en deuren open laten staan is het vragen om ongewenst bezoek, met alle gevolgen van dien.

De man, die een zwervend bestaan leidde, stond terecht voor een reeks van in totaal 34 inbraken, diefstallen, pinnen met gestolen pinpassen en de diefstal van auto’s. Deze reeks delicten zou de man hebben begaan in de periode juni tot en met augustus van dit jaar. Veelal in plaatsen op het platteland en zijn Zeeuwse bezoek reikte niet verder dan Clinge, Koudekerke en Goes.


De methode die de man hanteerde was simpel: als er ergens een deur of raam open stond: snel naar binnen, geld of sleutels van de auto meepikken, auto starten en wegwezen. Schade richtte hij vrijwel nooit aan. Het was hem alleen om geld en de auto te doen. "Het was niet zo moeilijk", erkende hij op de zitting. "De sleutels hangen op de meest makkelijke plaatsen en de portemonnee ligt meestal voor het grijpen. Het is binnen en buiten. Meer niet."

"Woninginbraken nemen hand over hand toe en we kunnen rustig van een plaag spreken", stelde officier van justitie Suijkerbuijk. "De impact van een inbraak is enorm en mensen durven soms nauwelijks meer een oog dicht te doen. Dat alles dankzij meneer of zijn kornuiten."

Verder stelde Sujkerbuijk dat alle celstraffen die de man de afgelopen acht jaar heeft uitgezeten kennelijk niets hebben geholpen, want de deur van de gevangenis is nog maar net achter hem in het slot gevallen of hij begint opnieuw. Suijkerbuijk eiste een celstraf van vier jaar tegen de man.

Uitspraak 28 november.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Blondi (18-11-2011 om 15:29)
Wat die man aangaat in zijn geval wordt hij hard aangepakt en wat ik lees in de reactie,s tja blijkbaar wonen er meer psygoten buiten de tbs klieniek dan er in
Kitty (18-11-2011 om 12:15)
Voor daklozen is zitten een lachertje en toch zeker in de winter goedkoper en beter kan het toch niet .
Ton (17-11-2011 om 17:36)
Laat die sukkel bij ons maar een keer binnen komen, dan wordt hij opgewacht door een zwart witte verrassing en een honkbalknuppel
Dragan (16-11-2011 om 16:23)
Hij heeft een zwervend bestaan en nu kan hij (mogelijk met deels behoud van hetgeen hij gestolen heeft) lekker binnen zitten? Volgens mij gaat hij er niet echt op achteruit. Wat kost het de gemeenschap om deze lamstraal laten we zeggen 3 jaar vast te zetten?
Ger (16-11-2011 om 13:55)
Je blijft van andermans spullen af , als zet je ze in je tuin. deze laconieke lapzwans kan mijn adres wel krijgen weet hij zeker dat na trachten iets te ontvreemden hij gebruik gaat maken van de zorgpremie (die de gemeenschap opbrengt) met minimaal 2 gesloopte knieschijven,lang leve zelfbescherming
Anoniem (15-11-2011 om 22:43)
Laat hem maar 4 jaar zitten, maar laat hem maar in de 4 jaar tijd maar een keer meekijken wat zijn gevolgen zijn van zo'n daad, door bijv mee te kijken bij slachtofferhulp. Want uit ervaring weet ik dat een inbraak je zeker niet in de koude kleren gaat zitten...
Cookie-instellingen beheren