Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 6 km

Bootje weg kwijt in dichte mist

Toegevoegd: 21-11-2011, 08.38 uur
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - Zondagmiddag is de KNRM reddingboot Koopmansdank van reddingstation Neeltje Jans opgeroepen voor een vaartuig welke in de dikke mist op zee de weg kwijt was geraakt.


De oproep kwam even voor half vijf binnen. Het bleek te gaan om een 4 meter lange Belgische sportvisbootje met 2 personen aan boord die ergens langs de veiligheidslijn van de Oosterscheldekering vast lag en de weg niet meer wist. De vissermannen hadden geen marifoon of juist werkende GSM telefoon aan boord.

Na de nodige inspecties en zoeken langs de lijn werd het bootje halverwege gevonden door de redders van de KNRM. Onder begeleiding van de reddingboot werd het naar de buitenhaven van de Roompotsluis gebracht.

Via de kustwachtpost Ouddorp kwam terstond een tweede melding voor de reddingboot. Via de radar was de informatie verkregen dat er nog een bootje langs de veiligheidslijn lag. De reddingboot kon echter niemand vinden die in de problemen zat.

Na veel vragen via de marifoon aan andere vissers en na overleg met de verkeerspost bleek dat de toch wat minder sportieve vissers zich heimelijk achter de reddingboot naar binnen hadden begeven, zonder zich af te melden.

In de dichte mist met een zicht van ongeveer 50 meter was de Koopmansdank om kwart over vijf weer terug op station.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frank (21-11-2011 om 16:57)
Nu nog een mooie rekening voor de redding en volgende keer varen ze niet met mist.
Karel (21-11-2011 om 15:40)
Echt stikke gek die vissers. Het stond daar bezaaid met trailers en keer op keer de nodige bootjes het water in! En dat alles voor een visje... ga toch lekker veilig naar de visboer.
Annoniem (21-11-2011 om 09:00)
Als je een beetje verstand heb ga je met zeer dichte mist de grote zee niet op als het niet nodig is maar er zijn van die eigewijzen die kijken werkelijk nergens naar metalle gevolgen van dien erg dom wie gaat er nu met zeer dichte mist de grote zee op dom dom dom dom dom
Cookie-instellingen beheren