Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
95 files van totaal 376 km

Samenwerking brandweerteams

Toegevoegd: 24-11-2011, 11.39 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland gaat vanaf 1 januari 2012 samen met partners uit eigen land, België, Frankrijk, en het Verenigd Koninkrijk aan de slag om in de vier betrokken landen specialistische brandweerteams op te richten.

De specialistische brandweerteams teams worden opgeleid en geoefend om op een adequate wijze een scheepvaartincident te bestrijden. Door het uitwerken van een eenduidige internationale werkwijze zijn de teams, na afronding van het project, in staat om elkaar tijdens grootschalige en langdurige scheepvaartincidenten bij te staan en af te lossen. Binnen de regio Zeeland zal het team in eerste instantie worden ingezet bij incidenten in de havengebieden en de gemeentelijk ingedeelde wateren.


Binnen het project worden drie hoofdactiviteiten uitgevoerd:

- Operationele en bestuurlijke voorbereiding. Deze activiteit bestaat uit het opstellen van een risicoanalyse, een trainingsmodule, het ontwikkelen van uniforme procedures, het aanschaffen van materieel en het samenstellen van de teams (werving en selectie);
- Opleiden, trainen en oefenen. Het opleiden van brandweerpersoneel, kleinschalige oefeningen en de instructie van de betrokken meldkamers en de kustwacht;
- Grootschalige internationale oefening. De afsluitende activiteit bestaat uit een grootschalige internationale oefening. Deze wordt georganiseerd door het Verenigd Koninkrijk.

Als alles volgens planning verloopt zijn de teams na de Europese slotoefening in 2014 operationeel.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Van leeuwen (24-11-2011 om 13:00)
Is het niet verstandig om eerst de veiligheids regio af te maken .... Dat is al moeilijk.....
Cookie-instellingen beheren