Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
122 files van totaal 429 km

Gijzeling ten einde, inzet AT

Toegevoegd: 25-11-2011, 10.59 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Het arrestatieteam dat gisteren in Zeeland werd ingezet, was betrokken bij een gijzeling die begon in Terneuzen en eindigde in het Belgische Zelzate.


Woensdag werd volgens Belgische media een Marokkaanse Belg gegijzeld nadat hij voor zaken naar Terneuzen was gegaan. De man werd vastgehouden door een Aziatische bende die 200.000 euro eiste van de familie van de man. Ze moesten het geld overhandigen in een Q8-tankstation in Zelzate, net over de grens met Nederland.

Nederlandse en Belgische politieteams hielden zich met de zaak bezig. Na onderzoek bleek dat de man werd vastgehouden in een appartement boven een schoenenwinkel aan de Grote Markt. Toen het losgeld overhandigd zou worden, kon een speciale eenheid van de Belgische federale politie de gijzelnemers ter plekke arresteren. Het slachtoffer kon veilig uit het appartement worden gehaald. Een daar achtergebleven dader kon ook worden opgepakt.

De aanleiding voor de ontvoering zou hebben gelegen in het drugscircuit. Alle betrokkenen zijn bekenden van politie en justitie.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Harry (26-11-2011 om 18:56)
@ E Muller: Zeeland heeft inderdaad geen eigen arrestatieteam, wel een ROG. Het arrestatieteam dat in Zeeland werkt is het arrestatieteam voor Zuid Nederland. En wat betreft het oplossen van misdrijven van criminelen onderling, als de politie daar mee stopt wordt het echt een enorme bende!
John (26-11-2011 om 00:07)
Nou nou nou nou. Roepen dezelfde mensen eerst dat hun inbreker gepakt moet worden en dat de politie nou eens achter misdadigers aan moet gaan in plaats van boetes uitdelen. Doen ze dit, is het weer niet goed! De politie heeft als HOOFDeis om de veiligheid van de mens te garanderen. Groetjes, John
Mary-Ann (25-11-2011 om 23:29)
Goed samengewerkt dus een dikke pluim! En voor sommigen zal t nooit goed zijn wat ze doen dus daar lees ik maar overheen!
Kees (25-11-2011 om 21:51)
@ Gier. Roepen dat ze boeven moeten vangen? ik denk niet dat er 200.000 euro losgeld betaald wordt voor een simpele kruimeldief als een woninginbreker. Daarbij hebben kruimeldieven vaak een verslaving zoals drugs die afkomstig zijn van de lui die nu dus in de kraag zijn gevat!
E muller (25-11-2011 om 16:56)
Heeft zeeland geen eigen arrestatieteam ?,gisteren stond er te lezen dat er een arrestatieteam uit brabant richting zeeland kwam gegevens waren toen nog onbekend
De Gier (25-11-2011 om 16:07)
De politie moet eens stoppen met het oplossen van misdrijven van criminelen onderling. Kost een hoop belastinggeld. Laten ze zich wat meer inzetten voor de nette belastingbetalende burger, zoals U en ik. Ten beginnen met het opsporen van onze woninginbrekers.....
Cookie-instellingen beheren