Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 123 km

Politie vindt stroomstootwapen in auto

Toegevoegd: 27-11-2011, 18.39 uur
Door: Manfred Berrevoets
TERNEUZEN - Zaterdagavond rond 21.30 uur fietsten twee bikers van Politie Zeeland over de Herengracht in Terneuzen. Zij werden aangeroepen door een man die aldaar stond te pinnen bij een geldautomaat. De bikers draaiden om en reden naar de man toe om te vragen wat hij te zeggen had.


De man schold de beide agenten uit. Hierop vroegen de agenten de man te vertrekken en zijn beledigende taal verder achterwege te laten. Dit was kennelijk tegen dovemansoren gezegd, want nu bleef er een woordenstroom uit de mond van de man komen. Die woordenstroom bevatte nauwelijks beschaafde woorden. De agenten vertelden de man dan ook dat hij was aangehouden en vroegen hem zijn zakken leeg te maken.

De man wenste niet mee te werken en liep weg. De agenten liepen achter hem aan en hielden hem staande. De man hield zijn handen in zijn broekzakken geklemd en bleef zich tegen zijn aanhouding verzetten. Omdat de man uiteindelijk toch mee moest naar het bureau is er een politieauto bij geroepen. Toen de collega's van de bikers erbij waren gekomen werden de handen van de verdachte met enige dwang uit zijn broekzakken gehaald.

Hierbij kwam er een zakje pillen tevoorschijn. Een dergelijke vondst verruimt de bevoegdheden van de agenten, want als er (vermoedelijk) drugs worden aangetroffen, mogen de agenten een onderzoek instellen in de auto van een verdachte. Met de nodige moeite is de man uiteindelijk geboeid en overgebracht naar het bureau. Zijn auto was hetzelfde lot beschoren. Deze werd in beslag genomen, evenals het zakje pillen. In de auto werd een onderzoek ingesteld. Tijdens dit onderzoek troffen de agenten een stroomstootwapen aan. Dit wapen is ook in beslag genomen.

De 35-jarige Terneuzense verdachte is in verzekering gesteld. Het wapen en de pillen zijn overgebracht naar de afdeling Forensische Ondersteuning van Politie Zeeland. Zij gaan onderzoek doen op de pillen en het wapen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Francois (29-11-2011 om 02:24)
Holy crap, wat een mafketel. Dit lijkt me eerder een gevalletje artikel 2 van de Politiewet. Hulp aan hen die het behoeven, hulp heeft ie zeker nodig gezien het artikel. Netjes gezien het door pakken op de Opiumwet, maar eerst waarschuwen, tja de keuze van de diender zelf. Doorpakken toppie...
Willem (28-11-2011 om 13:07)
Wat een eikel. mooie straf zou zijn om hem met dat stroomstootwapen te behandelen tot de batterij leeg is. kijken of hij daana nog zo'n grote sm**l heeft.
Cra1 (28-11-2011 om 13:02)
Wat een sukkel zeg, Btw.. Eeerst een man aanhouden en vervolgens de zelfde man staande houden is een beetje raar, Dit kan nl niet. Maar.. Een foutje is menselijk, Goed werk van de popo's!
Timo (28-11-2011 om 11:19)
Vonden de agenten geen schep in zijn auto? Hij heeft duidelijk een kuil voor zichzelf gegraven.
Linda adam (27-11-2011 om 22:28)
Haha dan ben je echt niet wijs hoor.De politie is zo moeilijk niet hoor ik reed een paar weken geleden zonder licht. politie stopte. Ik zei oh sorry ik ga verder lopen ik woon hier toch in de buurt. En ze lieten me gewoon doorgaan nog een grapje van gemaakt. En dan zijn ze echt niet moeilijk hoor.
Piet (27-11-2011 om 20:07)
Dan ben je 35 jaar en ga je agenten uitschelden met de wetenschap dat je in het bezit ben van drugs en een wapen. Deze meneer gaat het nog ver schoppen in de maatschappij...
Cookie-instellingen beheren