Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

16-Jarige rijdt in personenauto

Toegevoegd: 28-11-2011, 18.58 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft vannacht een 16-jarige Oost-Souburger aangehouden die achter het stuur van een personenauto was gekropen. Hij had ook nog eens soft- en mogelijk zelfs harddrugs bij zich.

In de nacht van zondag op maandag reden surveillerende agenten over de President Rooseveltlaan in Vlissingen. Rond 00.10 uur zagen zij daar een personenauto rijden. De agenten wilden een controle uitvoeren en gaven zodoende een stopteken. De bestuurder voldeed niet vervolgens niet aan.


De auto kon op de Burgemeester van Woelderenlaan aan de kant worden gezet. In de auto zat een jongeman. De agenten vroegen hem om zijn rijbewijs. Dit had hij naar eigen zeggen niet bij zich. Ook een identiteitsbewijs kon hij niet laten zien.

Toen de agenten hem vervolgens naar zijn naam vroegen, gaf hij slechts een voornaam op. Zijn achternaam weigerde hij te zeggen. Hierop hebben de agenten hem aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het bureau gaf de verdachte uiteindelijk wel zijn volledige naam en leeftijd op. Toen bleek dat de auto niet op naam stond van de aangehouden verdachte. Dat kon ook niet, want de aangehouden jongeman was pas 16 jaar oud. Een rijbewijs kon hij dus ook niet hebben. De auto is in beslag genomen.

Agenten troffen bij de jongen nog soft- en (mogelijk) harddrugs aangetroffen. Na overleg met de officier van justitie is besloten de jongen over te brengen naar een politiecel in Torentijd. Hij is in verzekering gesteld en zit nu nog vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuws-Meiske (2-12-2011 om 07:15)
Kom maar weer snel terug we miss you
Cookie-instellingen beheren