Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Voor de rechter na mishandeling

Toegevoegd: 28-11-2011, 20.20 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het waren ongetwijfeld stoere jongens, die vier jongemannen van 19 en 22 jaar uit Axel en Terneuzen. Maar maandag zaten ze met gebogen hoofd voor het hekje van de Middelburgse rechtbank en hadden ze spijt. Spijt dat ze waren gepakt of spijt over wat ze hadden uitgehaald.


Ze werden ervan verdacht dat ze, de een wat meer en de ander wat minder, op 28 augustus op de parkeerplaats bij discotheek Joy een 27-jarige Duitser zonder enige reden of aanleiding volledig in elkaar hadden geslagen. Met de handen, de voeten en een krik. Want, zo zou de 22-jarige 'BOB' uit Axel hebben verklaard: ,,Zo doe je dat.''

Ze waren die avond op stap en hadden zich volledig lam gedronken. Samen met de Duitser liepen ze na sluitingstijd naar de auto om nog even een jointje te roken. Vervolgens sloeg een 19-jarige Axelaar de Duitser op het achterhoofd en toen was met uitzondering van een 22-jarige Terneuzenaar - die laveloos en KO op de achterbank van de auto ging liggen - het hek van de dam.

Ze trapten en sloegen hem en de krik belandde diverse keren tegen het hoofd van de Duitser. De gevolgen waren rampzalig: een gebroken hand, gebroken oogkas, bovenkaak en kin. Dit nog los van een enorme hoofdwond. Er waren vijftig hechtingen nodig en de man moet nog diverse operaties ondergaan.

Voor de officier van justitie was het 'Compleet zinloos geweld'. En daarbij eiste ze tegen de vier celstraffen die varieerden van vrijwel gelijk aan het voorarrest tot achttien maanden cel. De 19-jarige Axelaar die de eerste klap zou hebben verkocht, mag van de officier als enige een schadevergoeding van 4.674 euro betalen. Door een 'foutje' kwam de claim alléén in het dossier van de Axelaar terecht. Alleen de financiële solidariteit van zijn maten kan ervoor zorgen dat hij niet als enige voor de schade opdraait.

Uitspraak 12 december.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Goese (1-12-2011 om 09:36)
Middelb. je hebt helemaal gelijk! Het rechtssysteem in Nederland klopt van geen meter! Ze moeten ze stuk voor stuk eens in elkaar laten slaan door 4 personen, dat zal ze leren.( oog om oog/ tand om tand) en daarna in een heropvoedingskamp zetten ipv in de gevangenis, Systeem Nerderland is verrot!!
Dr.acula (1-12-2011 om 08:26)
Deze "helden"zullen enkel onder de indruk en nadenken over wat ze hebben gedaan als ze openlijk gekleineerd worden aan het publiek,niet zozeer een schandpaal o.i.d .maar meer herkenbaar wat ze gedaan hebben,met speciale kleurige kleding werk laten doen zodat iedereen ziet o,dit hebben ze gedaan.
Bru (1-12-2011 om 01:15)
Dan ben je wel een held hoor met ze vieren tegen één en dan nog een hulpmiddel gebruiken en doorgaan als die op de grond ligt.
Arie (30-11-2011 om 06:37)
Aan de daders: iemand anders zijn leven verpest, je eigen toekomst verpest, en waarom? Je mee laten slepen door de drank en je domme vrienden, hierdoor zitten jullie nu in de problemen. Na je straf, leer een vak, zoek echte vrienden, blijf van de drank, bouw wat op, en doe zoiets NOOIT meer..
Marga (30-11-2011 om 00:29)
Gebogen hoofd? Spijt? Ja spijt dat ze gepakt zijn en moeten betalen. (vele pilsjes) Komen er nog wel achter wat de alcohol aanricht in hun lijf. Over een jaar of 20 hartstikke dement en dat noemen ze Korzakov. Een gat in hun hersens zuipen is waar ze nu al mee bezig zijn. Heropvoeden dat tuig!
Vlissinger (29-11-2011 om 23:00)
Waarom is dit geen poging tot doodslag? waarom deugt dit rechtsysteem hier voor geen meter? 18 maanden..wat een geintje!!
Cookie-instellingen beheren