Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 29 km

Duikers te snel naar boven

Toegevoegd: 30-11-2011, 23.47 uur
De duikers zijn door de brandweer uit het water gehaald.
De duikers zijn door de brandweer uit het water gehaald.
© Foto: Kevin Vervoort
Door: Roland de Jong
SCHERPENISSE - De brandweer heeft woensdagavond bij Scherpenisse twee duikers uit het water gehaald die te snel naar boven waren gekomen.

De duikers waren in nood in de buurt van camping de Zeester aan de Gorishoeksedijk. Rond 19.50 uur werd gemeld dat de twee in problemen waren gekomen. De brandweer ging met een bootje het water op en kon het duo dankzij lichtsignalen traceren.


Eénmaal op de wal zijn de duikers overgedragen aan de ambulancedienst. Die heeft de slachtoffers gecontroleerd en uiteindelijk met spoed overgebracht voor decompressie.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans (2-12-2011 om 15:47)
Welke idioot gaat er nou in de winter 's avonds duiken.
Dany Arcay (2-12-2011 om 14:42)
Veel beterschap gewenst aan jullie , hopelijk zijn jullie al van de schrik bekomen , dat is voor mij een goede reactie op dit incident!!!! De rest is bijzaak
Jaap Bru (2-12-2011 om 14:25)
Patje, hartelijk welkom in Zeeland, geniet van het zilte klimaat met de wens dat je steeds weer behouden boven water komt. Mocht je plotsklaps hulp nodig hebben: dan komt er hulp van alle kanten. Als dan achteraf alle manuren financieel worden voldaan zijn deze discussies voorgoed verleden tijd.
Patje (2-12-2011 om 11:23)
Zo een reacties ,eerstens weet niemand wat er echt gebeurt is, ten tweede geen paniek mensen de meeste Belgische duikers hebben een goede verzekering speciaal voor duikongevallen. En ook al morren jullie op ons, duikers toch kom ik steeds heel graag van jullie wateren en gastvrijheid genieten :-)
Arie (2-12-2011 om 09:39)
Apart, als iemand van een alp naar beneden stort is de tendens 'eigen schild dikke bult', gaat het mis met duiken (of vliegen) dan is het ach en wee. Ik zie het verschil niet zo, wie risico's op zoekt moet zich daar voor verzekeren. Gelukkig blijkt dit zo te zien volgens een reactie terug.
Jaap Bru (1-12-2011 om 21:26)
Jullie kunnen het allemaal net zo mooi goed praten als je wil, maar duiken rond dat tijdstip op diep water is voor niet-waterrotten vergelijkbaar met fietsen in het donker zonder verlichting. Wie de hulpacties betaalt? Kent iemand een duiker die een rekening van een hulpverlening heeft ontvangen?
Cookie-instellingen beheren