Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Project levert ruim 3,2 miljoen op

Toegevoegd: 01-12-2011, 13.47 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Het interventieproject in het Middengebied en de Scheldestraat in Vlissingen heeft in totaal ruim 3,2 miljoen euro 'opgeleverd'. Het ging vooral om belastingcorrecties, stopgezette uitkeringen en toeslagen en opgelegde boetes. Volgens de gemeente heeft het project een veiliger gevoel opgeleverd.

Het project liep van september 2010 tot eind april van dit jaar. De gemeente heeft inmiddels een effectmeting gedaan en deelnemende partijen komen tot de conclusie dat de buurt leefbaarder is geworden. De gemeente wil de situatie blijven verbeteren en gaat zodoende een gemeentelijk controleteam op pad sturen.


Het controleteam gaat vanaf begin volgend jaar aan de slag om tot een volledige en betrouwbare Gemeentelijke Basisadministratie te komen. De gemeente wil nauwkeuriger weten wie waar in de stad woont in verband met de veiligheid en leefbaarheid. “Ook als iemand hier maar een paar maanden verblijft, moet hij of zij geregistreerd staan”, zo laat een woordvoerder weten.

Het Controleteam zal minstens een jaar lang extra controles uitvoeren om onrechtmatige bewoning, ‘overbewoning’ en huurfraude tegen te gaan. Ook controleert het team of de afspraken die het interventieteam met verhuurders heeft gemaakt, worden nagekomen. Naast de inzet van het Controleteam, is de gemeente bezig met de voorbereiding van een tweede interventieproject.

Naast het zorgen voor normherstel en het aanpakken van fraude en misstanden werd bij het project ook opgestart om maatschappelijke ondersteuning te bieden. In sommige gevallen zorgde dit ervoor dat toeslagen en uitkeringen konden worden verhoogd. In de actiemaanden bezochten de partijen 284 adressen. Ze klopten alleen aan bij bewoners waarvan de gegevens tegenstrijdig leken. Op 233 adressen was ondersteuning nodig of werd er gefraudeerd.

Er werden in dezelfde periode 6 hennepkwekerijen ontdekt en geruimd en er lopen bij de Arbeidsinspectie nog onderzoeken in verband met aangetroffen illegaal werkende arbeidsmigranten en overtredingen op de Wet Minimum Loon. Naast de bezoeken aan huis waren er drie grote actiedagen waarop de politie samen met andere partijen voertuigen aanhield en zocht naar personen die zich niet aan de wet- en regelgeving hielden.

Het interventieteam werd gevormd door de gemeente Vlissingen, de Sociale Dienst Walcheren, de SIOD (Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst), de Belastingdienst, de Arbeidsinspectie, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekering (UWV), de Sociale Verzekeringsbank (SVB), het Openbaar Ministerie en Politie Zeeland. Ook l’escaut woonservice, de Stadsgewestelijke Brandweer Vlissingen-Middelburg en de Koninklijke Marechaussee werkten waar nodig mee in het project.

Zie ook:
- Weer controleactie Vlissingen (14-04-2011)
- Grote controleactie in Vlissingen (09-12-2010)
- Flink resultaat bij grote controle (23-09-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ arie (4-12-2011 om 15:00)
Een ongekeurde auto die in beslag is genomen maakt vlissingen al veiliger, een persoon met een wapen, strafblad of geen verblijfsvergunning ook, dus JA HET IS VEILIGER GEWORDEN! veiligheid heeft ook te maken met rotte appels uit de maatschappij plukken! afz. Bewoner vlissingen
Arie (2-12-2011 om 09:49)
@bewoner vlissingen.. Waar zijn deze mensen nou? Niet tussen de 293 reacties voor de jouwe inderdaad. Verspilling kent meerdere vormen, verspilling van geld, verspilling van materiaal, verspilling van capaciteit. Is het echt veiliger geworden? Of is dat enkel een ongefundeerde bewering des overheid?
Gianna (1-12-2011 om 19:15)
@Ons kent ons. Als mensen zich onveilig voelen in hun wijk, dan heeft dat vooral te maken met bijvoorbeeld overlast op straat, drugsverkoop en gebruik, door de straat scheurende auto's en scooters. Overbewoning, wisselende en onbekende bewoners geeft ook niet direct een gezellig gevoel in je buurt.
MotoRob (1-12-2011 om 17:50)
Mooi, dan hoeft de gemeentebelasting niet omhoog voor de eerlijke burgers, maar ja, volgens de ambtenaren zal ik dat wel weer verkeerd zien.
Ons kent ons (1-12-2011 om 16:32)
Ik begrijp dat de gemeente Vlissingen en de belastingdienst fraude aan willen pakken, maar wat heeft dat met veiligheid te maken? Op dat gebied is er volgens mij niet echt veel veranderd in Vlissingen. Laten we het er maar op houden dat het dus toch weer allemaal om het geld te doen is.
Bewoner vlissingen (1-12-2011 om 14:58)
En de mensen maar klagen dat het onnodige geldverspilling is al deze controles....waar zijn die mensen nu? Goed bezig Gemeente en Politie, ga vooral zo door, haal er maar flink de bezem doorheen hier, petje af!
Cookie-instellingen beheren