Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verkrachting vrouw niet bewezen

Toegevoegd: 01-12-2011, 16.22 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 27-jarige man uit Vlissingen is donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een celstraf van een half jaar plus drie maanden voorwaardelijk en het betalen van 1.025 euro schadevergoeding.

Daarnaast mag hij gedurende zijn proeftijd van twee jaar geen voet in Breskens zetten en kreeg hij een contactverbod met zijn inmiddels ex-vriendin opgelegd. Tegen de man was een celstraf van vier jaar en het betalen van 8513 euroschadevergoeding geëist.


De man werd ervan verdacht vanaf 2008 tot en met augustus van dit jaar zijn vriendin ernstig te hebben mishandeld, regelmatig te hebben verkracht, haar te hebben bedreigd, afgeperst en haar hebben gedwongen om bij haar werkgever schoenen te stelen.

Volgens verklaringen van het slachtoffer werd zij gedwongen tot seks en als zij niet toegaf kreeg zij slaag met een broekriem, een stok, de stofzuigerslag of de blote hand. Door dat alles liep zijn diverse infecties en geslachtsziekten op. De rechtbank achtte alleen bewezen dat de Vlissinger zijn vriendin had mishandeld en haar als haar ouders had bedreigd. Ook de heling van de schoenen en witwassen werd bewezen geacht.

Dat hij met zijn vriendin ontucht had gepleegd en verkracht, haar had afgeperst achtte de rechtbank bij gebrek aan wettig bewijs niet bewezen.

Zie ook:
- Officier wil man vier jaar de cel in (17-11-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@moscomol (12-12-2011 om 13:29)
Als je de vrouw kent en je weet hoeveel en over wat ze allemaal gelogen heeft, over de raarste dingen, dan weet ik 99% zeker dat de mishandeling ook heel erg overdreven door haar is, en de bedreiging is al helemaal niet waar. maar gelukkig komt er voor haar ook een rechtzaak:)
Moscomol (9-12-2011 om 16:20)
Sinds wanneer is diefstal een vrijbrief om iemand te mishandelen, bedreigen en verkrachten? Ik keur de diefstal ten zeerste af, maar vergeet verdorie niet wat deze vrouw (hetgeen bewezen) allemaal is aangedaan. Triest om het zo recht te willen praten en zelfs de bewezen feiten leugens te noemen!
@judy (9-12-2011 om 12:16)
Waarom heeft ze voor haarzelf en kennissen dan ook gestolen? ook onder dwang zeker??
@judy (3-12-2011 om 14:00)
Weetje wat ik niet normaal vind! dat de vrouw zo goed kan liegen! de tijd zal het leren..
Judy (3-12-2011 om 12:35)
@O: Uit jouw reactie blijkt dat je een "vriendje" bent van de dader. Jij vind het dus prima dat een vrouw wordt mishandeld, zij en haar familie worden bedreigd, dat de dader gestolen goederen heelt? Hij heeft "geluk" dat de verkrachting niet bewezen kon worden! Een laffe Z*K, die jaren cel verdiend!
O (2-12-2011 om 18:18)
Wij zijn juist blij dat hij niet zo'n grote straf krijgt, die vrouw hoort achter de tralies net zo goed als hij!!
Cookie-instellingen beheren