Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Drukke zaterdag voor brandweer

Toegevoegd: 04-12-2011, 18.27 uur
De schoorsteenbrand in Kruiningen
De schoorsteenbrand in Kruiningen
© Foto: Patrick Kriekaard
Door: Brandweer Goes

GOES - De uitrukken volgden elkaar zaterdag op Zuid-Beveland snel op: een schoorsteenbrand, een middelbrand en een autobrand.


Kort na 16.00 uur werd de autoladder van de Goese brandweer ter assistentie gestuurd naar Kruiningen (foto's boven en 1 t/m 7). Daar woedde in een zogenaamde 'Zweedse' woning uit 1953, een geheel houten woning, geschonken door Zweden na de watersnoodramp, een schoorsteenbrand.

De brand zorgde voor hevige rookontwikkeling, ook in de woning. De woning was net verkocht en werd op het moment dat de brand uitbrak verbouwd. De schoorsteen bleek flink vervuild te zijn. Vanuit de korf van de autoladder werd de schoorsteen geveegd en rond de klok van vijf uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven.

Ter Weel
Toen de autoladder op de terugweg naar Goes was kwam een automatische brandmelding binnen van zorgcentrum Ter Weel aan het St. Joannaplantsoen (foto 8). Daarop werd in eerste instantie een tankautospuit vanaf de post Oranjeweg ter plaatse gestuurd.

Enkele minuten na de automatische melding bleek uit telefonisch contact dat er daadwerkelijk brand was uitgebroken op een kamer van een cliënt. De autoladder werd toen ook richting Ter Weel gedirigeerd. Personeel van Ter Weel startte met ontruiming van enkele naastgelegen kamers.

De bevelvoerder van de eerste tankautospuit (19-4739) gaf bij het vertrek vanaf de kazerne uit voorzorg het nader bericht 'middelbrand' gezien de aard van het object: een verpleeghuis. Daarop werd een tweede ploeg gealarmeerd.

Kort na aankomst van de eerste tankautospuit bleek dat de situatie mee viel: een waterkoker stond op een warm kookplaatje en was in brand geraakt. Dat zorgde voor flinke rookontwikkeling, maar de brand bleek beperkt van omvang. Bewoners van naastgelegen kamers konden al snel weer terugkeren. De stichting Salvage kwam ter plaatse om verzekerings- en andere aangelegenheden te regelen.

A58
De derde melding kwam rond tien voor half acht binnen. Het betrof een autobrand op de linker (zuidelijke) rijbaan van de A58 richting Bergen op Zoom tussen knooppunt De Poel en de afrit 's-Gravenpolder. Conform de procedure 'tweezijdig aanrijden' werden de posten Goes en Kapelle gealarmeerd.

De brandende auto werd met enkele stralen hoge druk geblust. Er vielen geen gewonden. De autobrand leverde korte tijd file op omdat de snelweg tijdelijk werd afgesloten.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren