Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 292 km

Cursus voor slachtoffers huiselijk geweld

Toegevoegd: 07-12-2011, 12.43 uur - Update: 09-12-2011, 11.09 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Op 10 januari 2012 start in Zeeuws-Vlaanderen de cursus Nu is het genoeg! De cursus is bedoeld voor vrouwen die slachtoffer zijn (geweest) van huiselijk geweld.

Er zijn tien bijeenkomsten waarin de deelnemers weerbaarder leren te worden. De kennismakingsgesprekken vinden plaats in december. Belangstellenden kunnen voor meer informatie of aanmelding bellen naar 0118 46 99 17. Deelname aan de cursus is gratis.
 
Tijdens de cursus praten de deelnemers in kleine groepen over onderwerpen als: wat vind ik van mezelf? Hoe is de verhouding met mijn partner? Hoe ga ik om met macht en onmacht? Hoe kan ik grenzen stellen? Hoe kan ik geweld voorkomen? Een op de vijf vrouwen heeft te maken met huiselijk geweld door de partner. Voorbeelden van huiselijk geweld zijn: iemand uitschelden, vernederen, bedreigen, slaan, schoppen of van de trap duwen. Iemand dwingen tot seks of tot het afgeven van geld is ook huiselijk geweld.


Huiselijk geweld gebeurt meestal thuis in het gezin en blijft daardoor vaak onzichtbaar voor familie, vrienden en buren. De cursus Nu is het genoeg! wordt georganiseerd door Maatschappelijke opvang Zeeland en Maatschappelijk Werk Zeeuws-Vlaanderen. De cursus is vernoemd naar de landelijke overheidscampagne tegen huiselijk geweld. Vorig jaar werd de cursus voor het eerst in Zeeuws-Vlaanderen gehouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gemiste kans (8-12-2011 om 08:38)
Goed initiatief, alleen jammer dat mensen soms erg lang moeten wachten voordat een cursus van start gat, als die doorgaat! De cursus voor kinderen en tieners is zo'n voorbeeld. Zou eind 2011 zijn maar is weer uitgesteld omdat er te weinig deelnemers aanmelden,ook doordat ze zo lang moeten wachten!
Jan (7-12-2011 om 17:46)
Prima zo'n cursus, maar wel eerst heel serieus uitzoeken wie het slachtoffer eigenlijk is.
Frans (7-12-2011 om 16:29)
Het zou wel interessant zijn om te weten of die cursus vorig jaar iets heeft opgeleverd.
Hj (7-12-2011 om 14:17)
Zeer merkwaardig dat alleen vrouwen aan een cursus kunnen deelnemen. Alsof mannen niet de dupe kunnen zijn van huiselijk geweld. Het is weer net als bij borstkanker: dat kunnen ook mannen krijgen.Ik dacht anno 2011 dat we wel geemancipeerd waren (ps in woord gemancipeerd komt man voor !!!)
Cookie-instellingen beheren