Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 30 km

Vijf jaar cel voor invoer cocaïne

Toegevoegd: 08-12-2011, 23.36 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een 37-jarige man uit Suriname is donderdag door de rechtbank in Middelburg conform de eis veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. De rechtbank acht de man schuldig aan betrokkenheid bij de invoer van veertig kilo cocaïne op 30 augustus 2010.
 
Een 64-jarige Souburger is voor zijn aandeel in de smokkel eind vorig jaar conform de eis al veroordeeld tot eveneens vijf jaar cel. De cocaïne was verstopt in een partij ananas. De rechtbank stelt dat de man betrokken is geweest bij het transport van de ananas en dus ook moet hebben geweten van de cocaïne.


De verklaring van de Souburger destijds was dat hij in een opwelling via internet een partij ananas uit Equador wilde importeren om die hier te verkopen. Verstand van fruit had hij niet, hoe het fruit moest worden behandeld en opgeslagen ook niet en de verkoop was evenmin geregeld. Ene 'Steve' zou dat regelen. Eind augustus arriveerde de container met ananas in Antwerpen.
 
Een Middelburgs transportbedrijf die de container zou ophalen vertrouwde het zaakje niet en seinde de politie in. Die hield de boel scherp in de gaten en toen de container in een loods op de Waldammeweg in Middelburg werd geparkeerd en de Souburger werd aangehouden bleek in de dubbele wand van de container 40 kilo cocaïne met een straatwaarde van enkele miljoenen te zitten.

Op basis van de tekst 'Steve' en wat telefoonnummers kon de man uit Suriname worden getraceerd en werd hij op Schiphol aangehouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (9-12-2011 om 18:35)
Is verdorie een 12 jaars feit. Ik denk dat de rechter vergeten is hoe groot deze criminele organisatie is. 40 Kilo!
Marc (9-12-2011 om 14:22)
Vind ik ook Kabul. 40 jaar (1 jaar per kilo) dwangarbeid lijkt me meer gepast. Hallo edelgrootachtbare Heren en Dames, stap een met beide benen in de maatschappij!
Kabul (9-12-2011 om 11:29)
5 hele jaren? Waarschijnlijk wegens goed gedrag na 2,5 jaar vrij en zijn voorarrest eraf dus deze persoon zal breedlachend in 2013 alweer vrij rondlopen. Dat zal hem leren? De schavuit! (ergo: veel te milde straf...)
Cookie-instellingen beheren