Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote drugscontrole in Breskens

Toegevoegd: 11-12-2011, 14.10 uur
Door: Manfred Berrevoets
BRESKENS - Zaterdag is de vierde grote drugscontrole in Beskens gehouden van dit jaar. De controle vond plaats in samenwerking met collega's van de KMAR en het KLPD.
 
Ter plaatse werden de verdachten direct aan de hulpofficier van Justitie voorgeleid. Passagiers die van de veerboot uit Vlissingen kwamen en de bus, met eindbestemming België, namen werden gecontroleerd m.b.t. een (passieve) drugshond en zijn geleider van het KLPD.


De drugshond gaf zijn geleider een teken als deze verdovende middelen rook, dit teken maakte de persoon verdachte van de Opiumwet. Ook werden verschillende personen gecontroleerd die van het veer uit Vlissingen kwamen en met eigen vervoer hun reis naar België en Frankrijk wilden vervolgen.

In totaal zijn 12 verdachten staande gehouden waarvan er 11 aangehouden zijn voor overtreding van de Opiumwet (uitvoer van verdovende middelen). De aangehouden verdachten hebben de Belgische- of de Franse nationaliteit. Ze kregen ter plaatse een transactie van 400 euro. Kon men dit bedrag niet betalen dan ontving men een dagvaarding.

Allen verklaarden de verdovende middelen te hebben gekocht in de coffeeshops in Vlissingen. De in beslaggenomen drugs betreffen 87,7 gram hennep en 11,9 gram hasj.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Francois (12-12-2011 om 10:24)
Ik kraak de politie niet snel af, maar vind deze actie iets te politiek correct. De overheid helpt het drugstoerisme zelf in de hand. Legaal kunnen kopen betekend drugstoerisme. Legaal --> iedereen mag kopen en vervoeren, of je sluit alle shops. Pasjes werkt niet, krijg je straathandel.
Piet (11-12-2011 om 17:37)
12 mensen aangehouden? Dat is een vangst die ze in terneuzen met 15 min. kunnen hebben, maar daar is het niet zo belangrijk schijnbaar. Als je echt iets tegen de drugsoverlast wil doen dan houd je echt een grote controle waarbij je de bekende plaatsen pak als het op drugsoverlast aankomt!
Cookie-instellingen beheren