Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Veelpleger vier maanden cel in'

Toegevoegd: 12-12-2011, 12.36 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 41-jarige man uit Vlissingen - een veelpleger - mag van officier van justitie in Middelburg voor vier maanden naar het gevang.

De man wordt verdacht van drie winkeldiefstallen in Middelburg die alle op 1 september van dit jaar in Middelburg werden gepleegd. In een winkel werd hij bij het verlaten van de winkel door een personeelslid gecontroleerd.


In zijn rugzak werd een sportshirt en een trainingsjack gevonden. De spullen zouden volgens het computersysteem nog in de winkel aanwezig moeten zijn, maar ontbraken. Volgens de man had hij de spullen een dag eerder in Vlissingen gekocht.

Hetzelfde gold voor een paar schoenen en levensmiddelen die in de rugzak werden aangetroffen. Onderzoek wees uit dat de lege schoenendoos nog in de betreffende winkel lag en dat er nooit schoenen zonder de doos werden verkocht.

De levensmiddelen waren nooit via de kassa van de Hema, waar de man beweerde het te hebben gekocht, zijn afgerekend. De man, die op straat leeft ontkent de winkeldiefstallen te hebben gepleegd. De man zit inmiddels 102 dagen achter de tralies en bezit een dik pak aan veroordelingen, voornamelijk winkeldiefstallen. Een verblijf van twee jaar in een ISD-instelling heeft hij al achter de rug. Reclasseringsbemoeienis wijst hij af.

Uitspraak 23 december.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (12-12-2011 om 13:12)
Tja, op straat leven in de wintermaanden is niet zo fijn. nu zit hij er warmpjes bij- krijgt een bed--wordt voorzien van eten en drinken--krijgt kleding-medische verzorging, enz. dus hij heeft niets te mekkeren, maar het kost ons weer een hoop belastinggeld.
Cookie-instellingen beheren