Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig ongeluk, niemand wil helpen

Toegevoegd: 17-12-2011, 10.29 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In Vlissingen is vrijdagavond een brommerrijder ernstig gewond geraakt. Hij is naar Rotterdam gebracht. Het duurde enige tijd voordat het ongeluk werd gemeld omdat omstanders geen 112 wilden bellen.


Rond 20.50 uur kwam een man met zijn brommer ten val op de Edisonweg. Een Poolse passant zag het ongeluk gebeuren en vroeg omstanders om hulp. Zij wilden hem echter niet helpen en hijzelf had geen telefoon. Hij moest vervolgens naar de Paul Krugerstraat lopen om daar pas iemand te treffen die hem te hulp schoot en 112 belde.

De brommerrijder bleek er ernstig aan toe te zijn. Hij had vermoedelijk een neurotrauma en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Het traumateam uit Rotterdam werd rond 21.20 uur gelarmeerd en is de ambulance tegemoet gereden. Er werd een rendez-vous afgesproken tussen Kruiningen en Rilland. Het slachtoffer is uiteindelijk naar het Erasmus-ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

Volgens de politie reed de brommerrijder, een 45-jarige Vlissinger, over de Edisonweg richting de Prins Hendrikweg. Net voor de wegversmalling in de buurt van de fitness-school reed hij tegen de meest rechtse pilaar van een wegversmalling. Hij landde tien meter verder op het wegdek. Zijn helm vloog daarbij af. Er waren geen sporen die duidden op de betrokkenheid van een ander voertuig.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
M1 (19-12-2011 om 12:35)
Naar mezelf kijkend weet ik ook niet of ik de Pool had begrepen in een donkere straat niet op de plaats van het ongeluk. Ben ik nu gewetenloos, asociaal of iets anders dat ik hier lees? Probeer eerst eens te relativeren voordat u reageert. Sterkte aan alle betrokkenen!
Pia dorrestijn (18-12-2011 om 19:13)
Fijn alle reacties en geruzie tegen elkaar. Zijn(onze) kinderen leven nu in onzekerheid over hun vader .
Goesenaar (18-12-2011 om 16:11)
In dit geval was de barmhartige Samaritaan een Pool. De anderen moeten zich schamen.
Jud (18-12-2011 om 15:35)
@Arina: vind je het raar dat we woedend zijn op de laffe omstanders die niets deden? Belachelijk zeg! De man ligt te vechten voor zijn leven en als men meteen had gebeld/geholpen, dan was de schade wellicht iets meer beperkt geweest. Niets doen = Medeplichtig. @Mona: heel veel sterkte gewenst!
Lia hebbing (18-12-2011 om 11:49)
Schandalig. die mensen die niet wilde helpen , ik hoop niet dat uzelf in een dergelijke situatie terechtkomt. een nobel mens doet zoiets niet heel veel sterkte voor het slachtoffer en voor de poolse meneer
Actie reactie (18-12-2011 om 11:46)
Men moet maar eens nadenken wie het voortouw trekt in de tweedeling en het sociaal ontbinden van onze maatschappij zuiver en alleen voor eigen economisch gewin. die zijn de reden dat de onmenselijkheid als normaal door moet gaan en dat dat wenselijk zou zijn voor nederland. weg met dat tuig !
Cookie-instellingen beheren