Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Handen af van onze hulpverleners

Toegevoegd: 27-12-2011, 17.23 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - SIRE is vandaag gestart met een nieuwe campagne met het thema ‘Handen af van onze hulpverleners’. In deze campagne stelt SIRE geweld tegen hulpverleners aan de kaak.


Uit recent onderzoek van Trendbox in opdracht van SIRE blijkt dat acht op de tien Nederlanders het geweld tegen hulpverleners meer dan zat is. Het merendeel van de Nederlanders (88%) vindt dat hulpverleners ongestoord hun werk moet kunnen doen. Dat wordt beschouwd als een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Toch geeft de meerderheid (58%) aan niet zelf in te grijpen bij geweld tegen hulpverleners.

Met deze campagne geeft SIRE een teken van erkenning en respect aan onze hulpverleners. En wil SIRE dat mensen zich gesterkt voelen om op te komen tegen geweld tegen hulpverleners. Besef dat je niet alleen bent en dat je medeburgers het ook zat zijn. Geef hulpverleners de ruimte om hun werk te doen en spreek elkaar aan. Op de speciale website (www.handenaf.nl) worden mensen opgeroepen een petitie tegen geweld te ondertekenen, mogelijke oplossingen aan te dragen en bijzondere hulpverleners een hart onder de riem te steken en te nomineren voor de Hulpverleners Award.

De laatste cijfers over 2011 tonen aan dat hulpverleners ook dit jaar weer met een schrikbarende hoeveelheid gewelds- en agressie-incidenten zijn geconfronteerd. Waaronder 75% van de verpleegkundigen, 73% van de agenten, 44% van de brandweermannen en 75% van het ziekenhuispersoneel. Vrijwel niemand vindt het geweld tegen hulpverleners meevallen of behorend tot het beroepsrisico.

Met de campagne ‘Handen af van onze hulpverleners’ richt SIRE zich op de hulpverleners met een publieke taak die in de frontlinie opereren zoals politieagenten, brandweer-, ambulance- en ziekenhuispersoneel. Het is belangrijk dat hulpverleners, die vaak moeten werken onder zware omstandigheden die een groot beroep doen op hun mentale en fysieke weerbaarheid, veilig hun werk kunnen uitvoeren en zich gerespecteerd voelen.

In haar campagne trekt SIRE een parallel met de Conventie van Genève. Door de Conventie van Genève hebben hulpverleners in een oorlogssituatie een beschermde status. Als we in oorlog respect hebben voor hulpverleners … waarom dan niet in vredestijd? De campagne baseert zich daarbij op de absurditeit van de werkelijkheid zoals die te zien is in de YouTube-filmpjes waarin hulpverleners worden gemolesteerd.

De campagne bestaat uit televisie- en radiocommercials, website www.handenaf.nl en outdoor- en printadvertenties. Met het oog op de jaarwisseling wordt gestart met de campagne op dinsdag 27 december. Het is de 105e campagne sinds de oprichting van SIRE in 1967. De campagne loopt in ieder geval tot en met eind februari 2012.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marian (14-1-2012 om 10:03)
Begrijp niet dat er mensen zijn die hulpverleners bedreigen en mishandelen terwijl deze hun uiterste best doen om mensen te helpen.. Aanpakken en een echte straf zodat ze eens gaan nadenken!!!!!!!!
Els (29-12-2011 om 10:29)
Het is toch te gek voor woorden dat hulpverleners hun werk niet kunnen doen, om mensen te redden en te helpen. Er moeten daar inderdaad veel hogere straffen voor komen.
Franc (28-12-2011 om 14:45)
Wat een ongenuanceerde reacties zijn hier te vinden, triest hoor.
De ongelijkheid (28-12-2011 om 13:20)
Als je door omstandigheden een sociale uitkering moet aanvragen moet je tegenwoordig al er gratis voor gaan werken, maar dit soort criminelen ? nee, foei en een paar uur taakstrafje met theedrinken. nou, lekker afschrikkende straf hoor.
Gerrit (28-12-2011 om 12:00)
Hulpverleners hinderen, bedreigen, uitschelden of zelfs aanvallen ?? GEEN verzachtende omstandigheden toepassen, maar dit a-sociaal en hufterig gedrag afstraffen met enkele weken eenzame opsluiting en vervolgens alle aangerichte schade + de weken detentie volledig laten terug betalen.
Willem (28-12-2011 om 11:49)
De zweep over dat tuig. pamperen--HALT enz helpt niets. het is allemaal veel te soft. een paar keer met de zweep en ze laten het wel. wie niet horen wil moet maar voelen.
Cookie-instellingen beheren