Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Diverse arrestaties oud en nieuw

Toegevoegd: 01-01-2012, 03.12 uur - Update: 01-01-2012, 13.05 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft tijdens de jaarwisseling diverse personen aangehouden. Volgens de politie gaat het in totaal om zeker 23 personen. In Vlissingen ging het zeker om zes personen.

Wijkagent Joanne Kodde liet vannacht weten dat er onder meer vijf jongens werden opgepakt die in het bezit waren van molotov-cocktails. Zij zijn naar Torentijd in Middelburg gebracht.


Sabel
De politie heeft in Vlissingen ook een man aangehouden die te veel had gedronken. Hij stond zaterdag rond 23.15 in een woning aan de Paul Krugerstraat in Vlissingen met een sabel te zwaaien. Hij bedreigde een huisgenoot.

Agenten zijn ter plaatse gegaan en troffen een 60-jarige man aan die inderdaad in het bezit was van een sabel. Het wapen is in beslag genomen en de man is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Hij wordt vandaag verder gehoord. De melder wilde geen aangifte doen, dus het is nog niet bekend wat er verder met de 60-jarige Vlissinger gaat gebeuren.

Ruzie
Op oudejaarsavond werd omstreeks 23.50 uur een 39-jarige man uit de gemeente Terneuzen aangehouden. De man bevond zich in een woning aan de Jasmijnlaan in Hoek. Vermoedelijk ontstond een ruzie in de familiaire sfeer. Als gevolg van deze ruzie heeft de man een 17-jarig meisje uit de gemeente Goirle bedreigd met een scherp voorwerp. De man is overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Hij wordt vandaag (zondag) verder over de zaak gehoord.

Baldadigheid
In Terneuzen werden rond 00.50 uur op de Alvarezlaan twee mannen aangehouden wegens baldadigheid. De mannen, van 26 jaar oud uit Axel en van 53 jaar oud uit Terneuzen, hadden vuurwerk aan lantaarnpalen bevestigd en staken dit af. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Minderjarige
Bij een woning in Bossenburg in Vlissingen werd zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur vuurwerk door een brievenbus gegooid. Eén van de bewoners is meteen achter het groepje jongens aangerend, maar zij waren al te ver weg. Hij is hierop naar huis gegaan en heeft daar de politie gebeld. Hierop is hij op de fiets gesprongen en is het groepje weer achterna gegaan.

De bewoner heeft één van de jongens te pakken gekregen en overgedragen aan de politie. De 14-jarige Vlissingse jongen is overgebracht naar het politiebureau en is daar gehoord. Hij heeft een verklaring afgelegd en is later die avond weer op vrije voeten gesteld. In de woning is schade ontstaan aan een deurmat.

Overlast
Zondagmorgen omstreeks 06.45 uur kwamen er meldingen uit de Couwervestraat in Goes. De meldingen betroffen een man die overlast zou veroorzaken door op heel veel deuren van woningen te bonken. De man is diverse malen gewaarschuwd door de politieagenten die ter plaatse waren gekomen.

Zij vorderden de man weg te gaan. Dit deed hij niet en daarom is de man aangehouden. Hij was behoorlijk dronken en heeft voor het veroorzaken van de overlast een bekeuring gekregen. De man was 30 jaar oud en afkomstig uit Zierikzee.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lisa (1-1-2012 om 09:56)
Je moet ook niet teveel drinken,,,,,,
Cookie-instellingen beheren