Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 23 km

Gewonde bij overval Oost-Souburg

Toegevoegd: 05-01-2012, 14.07 uur
Door: Roland de Jong
OOST-SOUBURG - Woensdagavond rond 19.45 uur is gepoogd het cafetaria in de Kanaalstraat in Oost-Souburg te overvallen.

Een 42-jarige medewerker van de snackbar was rond dat tijdstip aan het werk. In de zaak stonden ook klanten. De medewerker hoorde dat er iemand binnenkwam en toen hij de zaak in keek, stond hij oog in oog met een donker geklede man. De onbekende man bedreigde de medewerker met een wapen en vroeg om geld.


Hierop is de medewerker op de overvaller toegestapt en heeft hem weg kunnen jagen. De overvaller is vertrokken zonder buit. De 42-jarige man is gewond geraakt aan zijn arm, als gevolg van de overval. Hij is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwonding, maar hoefde niet te worden opgenomen.

Meteen na de overval is de politie gebeld en is een onderzoek gestart. De technische recherche van Politie Zeeland is naar de plaats delict gegaan en heeft daar sporen afgenomen. Ook hebben agenten meteen een aangifte en een getuigenverklaring opgenomen. Andere agenten hebben een uitgebreide zoekslag gemaakt naar de dader of daders van de overval. Tot nu toe zonder resultaat. Ook is er een buurtonderzoek gehouden.

Het is nog niet bekend of de overval is gepleegd door één of meerdere personen. Van de man die in de snackbar de bedreiging uitte is een signalement bekend: hij is ongeveer 1.75 lang. Hij heeft een slank postuur en was in donkere kleding gekleed, ook was zijn gezicht bedekt.

Mensen die iets verdachts hebben gezien voor of na de overval, of die bijvoorbeeld de overvaller hebben zien lopen ten tijde van het incident, of die op een andere manier de Zeeuwse politie kunnen helpen aan informatie over dit delict, worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Vlissingen of te bellen met 0900-8844. Van de getuigen die in de zaak aanwezig waren op het moment van de overval, zijn alle gegevens al genoteerd door de agenten, dus die hoeven zich niet meer te melden.

Getuigen die gegarandeerd anoniem informatie willen doorgeven, kunnen contact opnemen met de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) van Politie Zeeland. Het telefoonnummer waar zij naar kunnen bellen is: 06-28621551. Bij de CIE is uw anonimiteit absoluut gewaarborgd. Uw informatie kan wellicht bijdragen aan de oplossing van deze overval.

Als u toch liever niet met de politie praat, maar u hebt wel informatie over deze overval, dan wordt u verzocht te bellen met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Aron Verbogt (6-1-2012 om 13:15)
Hierop is de medewerker op de overvaller toegestapt en heeft hem weg kunnen jagen. De overvaller is vertrokken zonder buit. HELD!!!!!!!!!!!!!!!!
Bram (6-1-2012 om 02:19)
Prima actie van de medewerker in de cafetaria. PROFICIAT JONGE, VOOR MIJ BEN JE EEN HELD. 'k Hoop wel dat men de dader vindt, want dit mag dus niet ongestraft gebeuren.
Nickey (5-1-2012 om 19:47)
Souburger: oppakken en ophangen.Zulke horen niet in deze maatschappij
Souburger (5-1-2012 om 17:58)
Val hard werkende mensen niet lastig, ga zelf werken voor je geld. dan nog maar niet te hebben over geestelijke schade. dat je het lef hebt om iemand zo iets aan te doen. heb er geen woorden voor..... wat moet je met zo'n persoon???
Cookie-instellingen beheren