Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
47 files van totaal 200 km

Zieke zeehond in Cadzand

Toegevoegd: 08-01-2012, 22.24 uur
De zeehond die zondag werd gevangen.
De zeehond die zondag werd gevangen.
© Foto: Annemarie Dijkstra - Van den Berg
Door: Roland de Jong

CADZAND - Ter hoogte van natuurgebied de Zwarte Polder in Cadzand is vanavond rond 20.00 uur een zieke zeehond van een jaar oud gevangen.


Afgelopen dagen kwamen meerdere meldingen binnen over een zeehond. Aan de hand van de foto's die door omstanders waren gemaakt, was te zien dat het dier ziek was. Het had bloed rond de bek en bij de achterflappen.

Ook hadden mensen gehoord dat het dier moest hoesten. Dit zijn de kenmerken van longwormen (een infectie). Na een lange periode van wachten is de zeehond vanavond gevangen. Deze zal vanavond nog worden overgebracht naar Pieterburen voor verdere behandeling.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (10-1-2012 om 20:07)
Super dat dit gebeurt voor het welzijn van dieren, jammer van sommige reacties hier, maar dat zijn blijkbaar mensen, die de liefde van een dier niet kennen. Laat ze maar langzaam creperen! Gekken!
Manu (10-1-2012 om 13:46)
Gianna: dus best weg met dierenartsen en waarom eigenlijk mensen nog helpen? Er worden er toch elke dag geboren. En blijkbaar is de zeehondnepopulatie toch niet zo gezond als u beweert, vermits er ook heel wat volwassen zeehonden met deze typsiche kinderziekte worden gevonden.
Mar (10-1-2012 om 07:50)
@ Janoniem: Wil het wel ff uitleggen hoor; ik had het over een breder verband: kappen van regenwouden, olievervuiling, enz. Als je de natuurlijke habitat van dieren met rust laat is het ook niet nodig om in te grijpen. Buiten dat kan IK geen ziek dier aan zijn lot overlaten; dat snap ik dus niet.
Renata (10-1-2012 om 00:23)
@Gianna: "vermenselijken", waar slaat dat op???? Een ziek dier heeft recht op hulp. Punt! Jouw reaktie getuigt van grote onwetendheid over de daadwerkelijke stand van zaken. Infomeer je eerst eens goed voor je reageert.
Dierenvriend (9-1-2012 om 21:13)
Complimenten voor de mensen die zich inzetten voor deze dieren. @Gianna.Helaas lopen er zulke mensen rond die geen hard voor dieren hebben !Jammer er word door de mens al zoveel kapot gemaakt!
Janoniem (9-1-2012 om 20:04)
@mar als je niet slimmer bent zeg dan gewoon niks dat is beter als deze vage verklaring. @gianna we helpen mensen tot zover het kan en heeft de dier geen recht op een goed leven en gezond leven dan? de zeehonden moeten ook geholpen worden net als alle andere dieren groetjes
Cookie-instellingen beheren