Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie lost reeks auto-inbraken op

Toegevoegd: 11-01-2012, 16.49 uur
Door: Manfred Berrevoets
WEMELDINGE - Met de aanhouding van een 44-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, heeft Politie Zeeland een serie auto-inbraken opgelost. De man werd afgelopen vrijdag aangehouden op zijn verblijfadres in Wemeldinge.

Vanaf oktober 2011 werd in Goes een stijging van het aantal autoinbraken waargenomen. Met name in december 2011 werden autoinbraken gepleegd. De inbraken vonden overdag plaats op parkeerterreinen en in een parkeergarage. De ruit van een auto werd ingeslagen, waarna meestal een navigatiesysteem werd weggenomen.


Door de politie in Goes werd diverse keren postgevat op parkeerterreinen. In combinatie met andere onderzoeksgegevens leverde dit de 44 jarige verdachte op. Na verhoor heeft de man ongeveer 30 auto-inbraken bekend, onder andere in Goes, Wemeldinge, Vlissingen en Middelburg. Tevens werd een 42 jarige man uit Vlissingen aangehouden voor heling van de navigatieapparatuur. In het vervolgonderzoek werden ook twee vrouwen van 41 en 51 jaar, afkomstig uit Middelburg, aangehouden. Ook zij waren in het bezit van gestolen goederen afkomstig van de auto-inbraken.

De 44-jarige inbreker en de 42-jarige man uit Vlissingen zijn inmiddels voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en zijn inbewaring gesteld. Naar aanleiding van het persbericht dat gisteren is verzonden, heeft de gedupeerde inwoner uit Wemeldinge zich alsnog bij de politie gemeld.
 
Door de verdachte was namelijk een inbraak in Wemeldinge bekend waarvan nog geen aangifte was gedaan. Er is slechts een klein gedeelte van de buit teruggevonden. De eigenaren worden hiervan in kennis gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yes PRIMA WERK DOOR POLITIE (12-1-2012 om 14:28)
Dit is weer een heel goed bericht. Complimenten voor deze best wel grote zaak. En laat ze maar eens flink betalen. Desnoods alles wat waarde is van deze personen in beslag nemen.
M1 (12-1-2012 om 12:43)
Goed gedaan Politie!
Mini (12-1-2012 om 11:48)
Helaas is ´aanpakken´ meestal niet genoeg. Autoinbraken worden vaak gepleegd om een verslaving te bekostigen en dat los je niet op met dwangarbeid. Was het maar waar! Complimenten voor de politie om deze persoon te achterhalen. Zonder vaste woon-verblijfplaats was dat vast geen makkie!
Cor (12-1-2012 om 09:21)
Prima gewerkt door de politie. Ik denk dat zeer tijdrovende onderzoeken zijn. Dus complimenten.
Chris (12-1-2012 om 01:18)
Nou maar hopen dat ze me navigatie ook hebbe gevonden zal ik heel blij mee zijn okal heb ik al een nieuwe
Daantje (11-1-2012 om 20:40)
Goede actie van de politie!! een deeltje van ons belastinggeld redable gemaakt de crimineel 10 jaar dwangarbeid geven om de schaden te vergoeden. gewoon aanpakken!!!! je blijft gewoon van een ander zijn spullen af!!
Cookie-instellingen beheren