Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 186 km

Bejaarde man opgelicht met babbeltruc

Toegevoegd: 14-01-2012, 12.03 uur
Door: Manfred Berrevoets
SINT MAARTENSDIJK - Een 85-jarige man uit Sint Maartensdijk werd vrijdag rond 17.30 opgelicht door een onbekende man die door middel van een babbeltruc zijn woning wist binnen te komen. 


De onbekende hing een verhaal op over teruggave van geld. Daarvoor moest de 85-jarige man wel eerst bijna tweehonderd euro aan hem betalen.

Nadat de onbekende man met het geld de woning weer had verlaten, begreep de 85-jarige dat hij slachtoffer was van oplichting. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marijke (14-1-2012 om 22:54)
Ik denk dat het juist eenzame mensen zijn die open doen wanneer de bel gaat. . Elke gemeente zou haar inwoners van 70 jaar en ouder hier tegen moeten waarschuwen d.m.v. een schrijven hoe te handelen in dit soort zaken. Zij hebben vaak géén pc en lezen niet altijd de krant zoals wij.
Francoise (14-1-2012 om 15:17)
Dit zou dus best eens dezelfde man zijn geweest die in Zierikzee zijn slag sloeg. Dit is te toevallig hetzelfde verhaal.
Cees (14-1-2012 om 14:32)
De zoveelste, nauwja, ik kijk er niet meer vanop, het is dagelijks, het is normaal geworden in nederland. blijkbaar zijn nederlandse oudjes een beetje makkelijke prooi omdat ze niet zo slim zijn ?
Henriette (14-1-2012 om 13:24)
Wat vreselijk weer, zulke a-so's zijn zulke lafaards. Maar lieve oudere mensen doe toch gee n deur meer open voor vreemden en laat je niets wijs maken! Het komt tegenwoordig zo vaak voor, Let toch op!!
Dima (14-1-2012 om 12:18)
Oei, dit is hetzelfde verhaal als van die mevrouw in Zierikzee. Ouderen kunnen voortaan beter hun deur niet meer openen voor onbekenden !! Hopelijk wordt deze smerige laffe dader snel gepakt want deze mensen horen niet in de samenleving. Wat denkt de overheid van zwaardere straffen ?! Wanneer gaan de oogkleppen er toch eens af om te zien dat de maat vol is .
Cookie-instellingen beheren