Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Open dag Stadsgewestelijke brandweer massaal bezocht

Toegevoegd: 02-04-2005, 18.42 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De open dag van de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen-/Middelburg, die vandaag gehouden werd in de nieuwe brandweerkazerne aan de Stromenweg in Middelburg, is zaterdag zeer massaal bezocht. De organisatie kan zeer zeker praten over een geslaagde dag.

De eerste bezoekers van de open dag stonden zaterdagochtend voor de dranghekken te wachten om het terrein van de nieuwe kazerne te betreden. Op het terrein wachtte hen demonstraties, informatiestands en materieel van de diverse Zeeuwse hulpdiensten.

Ook de voor de meeste burgers 'minder zichtbare diensten', zoals het Rode Kruis, het SIGMA-team en de diverse specialisme groepen van de brandweer waren aanwezig. Bezoekers konden ook genieten van de komst van de traumahelikopter van het Belgische UZA-ziekenhuis in Antwerpen.

Ook gaf de brandweer demonstraties met een zogenaamde vlam in de pan. Daarnaast was er een grote hulpverleningsdemonstratie te zien waarbij de brandweer, politie en ambulanceidnst in actie kwamen. Binnen in de kazerne was ook genoeg te beleven. Zo kon men een kijkje nemen bij de oude Brandweerford, de politie, de jeugdbrandweer, de strandwacht en de Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (EHBZ).

Op de dag was er ook voor de nieuwsgieringen op het gebied van nieuw materieel genoeg te zien: de tankautospuit 4541 uit Vlissingen en de ambulance 7308 uit Zierikzee waren beiden op de open dag in Middelburg aanwezig. De open dag werd massaal bezocht en de Stadsgewestelijke brandweer kan dan ook zeer zeker terugkijken op een geslaagde open dag.

Of er overigens meer mensen geïnteresseerd zijn geraakt in het werk van vrijwillige brandweerman of -vrouw, is niet bekend. De Stadsgewestelijke brandweer is immers al enige tijd op zoek naar nieuwe brandweerlieden voor de diverse posten.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren