Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 174 km

Vragen politiek over verscherpt toezicht

Toegevoegd: 19-01-2012, 17.26 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het CDA Zeeland heeft Gedeputeerde Staten vragen gesteld over het verscherpte toezicht bij de meldkamer ambulancezorg van de Veiligheidsregio Zeeland.


De partij vindt de situatie zorgelijk. "De Provincie is niet verantwoordelijk voor de meldkamer van de Veiligheidsregio Zeeland, maar de meldkamer is echter een essentiële schakel in de gezondheidszorg en met name in de keten van de acute zorg in de provincie Zeeland. Wij vinden de kwaliteit van de meldkamer dan ook van groot provinciaal belang", aldus de statenfractie.

Het CDA wil weten of het college van Gedeputeerde Staten (GS) op de hoogte was van het voornemen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg om de meldkamer Ambulancezorg van de Veiligheidsregio Zeeland onder verscherpt toezicht te stellen.

Ook wil de partij weten of het college de zorgen en het oordeel van de Inspectie voor de Gezondheidszorg deelt. Ook wil het CDA weten hoe het college de kwaliteit van de Veiligheidsregio Zeeland beoordeeld nu er in relatief korte tijd weer sprake is van verscherpt toezicht door de Inspectie van de Gezondheidszorg.

Tot slot wil de fractie weten wat er volgens GS nodig is om deze herhaaldelijke onder verscherpt toezichtstelling van de Veiligheidsregio Zeeland in de toekomst te voorkomen.

Zie ook:
-
Brief IGZ aan Veiligheidsregio Zeeland
- Toezicht vanwege overlijden (19-01-2012)
- Ambulancemeldkamer onder toezicht (19-01-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren