Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
91 files van totaal 335 km

Zwarte zeehond aangetroffen

Toegevoegd: 20-01-2012, 21.41 uur
Door: Roland de Jong
BORSSELE - De Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (EHBZ) is vandaag ingezet voor een zwarte zeehond. Dat is opmerkelijk, want dergelijke zeehonden worden niet vaak waargenomen.


Het diertje lag bij Borssele op een dijk. Het had zorg nodig. De EHBZ heeft die gegeven. De zwarte kleur bij zeehonden, die vallen onder de soort 'grijze zeehond', wordt veroorzaakt door een overschot aan pigment. Dit zogeheten melanisme is het tegenovergestelde van albinisme.

Niet alleen in Borssele werd vandaag een zwarte zeehond waargenomen. Ook in Rozenburg (ZH) was dat het geval. De laatste keer dat een zwarte zeehond werd gespot was op 21 februari 2011. De keer daarvoor was op 8 februari 2011 en daarvoor zijn meldingen bekend uit 2008 en 2006.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren