Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
24 files van totaal 86 km

Opvarende valt overboord en overlijdt

Toegevoegd: 21-01-2012, 00.08 uur
Door: Roland de Jong
HANSWEERT - In Hansweert is vrijdagavond iemand om het leven gekomen nadat hij door onbekende oorzaak van een schip was gevallen. Dat heeft een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) bevestigd.


Het tragische incident gebeurde rond 21.35 uur bij het sluizencomplex. Rond dat tijdstip werd gemeld dat er sprake was van een man over boord bij een vaartuig dat volgens de woordvoerder bij de sluizen in het Kanaal door Zuid-Beveland lag.

Binnen korte tijd werden een ambulance, een brandweerwagen en de KNRM-reddingboot Jan van Engelenburg (station Hansweert) ter plekke gestuurd. Later volgden nog een tweede en een derde ambulance.

De Rotterdamse traumahelikopter werd pas rond 22.10 uur opgeroepen, maar hoefde uiteindelijk ook niet ter plekke te komen. Hulpverleners hebben de drenkeling uit het water gehaald. Hij is daarna gereanimeerd. De drenkeling, een man waarvan nog geen verdere gegevens bekend zijn, overleed ter plekke. Een andere man, die het slachtoffer achterna sprong het water in, raakte onderkoeld.

De waterpolitie van het KLPD doet onderzoek naar de toedracht van het voorval. De woordvoerder kon nog niet zeggen op wat voor soort schip het slachtoffer opvarende was.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Meisje uit Arnemuiden (26-1-2012 om 11:26)
Er zijn geen woorden voor.... Veel Sterkte Familie Moens!!
Klasgenoot (23-1-2012 om 16:38)
Familie Moens heel veel sterkte, nog niet eens een jaar geleden van jullie neefs, wat moet dit moeilijk zijn! Ook vrienden van Gerwin ook heel veel sterkte! 3 jaar bij hem in de klas gezeten, hij was altijd een lieve en vrolijke jongen, was tegen iedereen aardig,. Het is nog steeds niet te bevatten!
Marco schuurman (23-1-2012 om 01:18)
Heel veel sterkte aan de familie
Marco schuurman (23-1-2012 om 01:18)
Heel veel sterkte aan de familie
Tonny (22-1-2012 om 11:17)
Ook namens mij heel heel sterkte teogewenst voor de hele familie.
Ben (21-1-2012 om 22:34)
Lieve gerwin,maat, ik ga je zo ongelooflijk missen he, waarom jij 16jaar.. alle familieleden kennissen vrienden heel veel sterkte
Cookie-instellingen beheren