Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraffen mishandeling dronken man

Toegevoegd: 26-01-2012, 18.19 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelbrug heeft donderdag een 23-jarige Terneuzenaar een celstraf van vier maanden waarvan één maand voorwaardelijk opgelegd voor mishandeling.
 
Zijn vijf jaar oudere vriendin, die inmiddels naar Loon op Zand is verhuisd, werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden. Zij werd schuldig bevonden aan 'bloot opzet op het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel'. Tegen het stel was elk een celstraf van achttien maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk gevorderd.


In de nacht van 4 oktober in de Nieuwediepstraat in Terneuzen bonkte een dronken en vooral enge man op haar deur. Daar was ze bang van geworden en had vervolgens haar afwezige vriend een sms'je gestuurd dat-ie moest komen. Die kwam, ontdekte binnen de kortste keren de dronkaard en de man kreeg de man rake klappen. De vrouw stond met haar aangelijnde hond, een American Bulldog, in de deuropening. De hond trok zich los, zij riep 'pak'em' en de hond stortte zich bijtend op de dronken man.

Er kwam een eind aan het gebijt, toen de hond enkele trappen van de Terneuzenaar kreeg. Door dat alles liep de dronkaard een gebroken neus, een snijwond in het gezicht, letsel aan een slagader en letsel aan een zenuw op. De hond werd conform de eis verbeurd verklaard.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rene (27-1-2012 om 16:12)
@Marga.......dus de vrouw verbeurd verklaren en hond herplaatsen bij gezin ofzo??......verbeurd verklaren houdt in dat t goed (in dit geval de hond) je eigendom niet meer is. Dat ie wordt gedood maak je er nu zelf al van, staat dat ergens?
Ikke (27-1-2012 om 15:15)
Leer even lezen marga, de hond is verbeurd verklaard er staat nergens afgemaakt
Thera (27-1-2012 om 15:11)
En @marga; verbeurd verklaard betekent niet ingeslapen maar in beslag genomen. Die hond heeft nog kans op een mooi leven, ik spreek uit ervaring. Ik heb inmiddels 3 verbeurd verklaarde honden in huis.
Roxanne (27-1-2012 om 12:57)
Ik heb het helemaal met Marga eens!
Francois (27-1-2012 om 12:52)
@ Marga, Waar lees je dat die hond afgemaakt is? Verbeurd verklaren betekend niet meer dan dat de hond afgenomen is van deze "zeer trieste eigenaresse" en dat de hond blijkbaar een nieuw gezinnetje krijgt.
Kees (27-1-2012 om 11:54)
Geef die mensen groot gelijk,als je iemand ze deur er uit wil trappen en je krijgt dan klappen moet je niet zeuren,wie de bal kaats kan hem terug vewachten,en in terneuzen gebeuren er wel meer dingen,en het lijk wel dat degene die ze eigen verdedigd elke keer de klos is,beetje jammar
Cookie-instellingen beheren