Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 25 km

Boetes bij verlichtingscontrole

Toegevoegd: 28-01-2012, 13.05 uur
Door: Manfred Berrevoets
TERNEUZEN - De politie Zeeland heeft vrijdagavond tussen 19.00 uur en 21.30 uur, aan de Axelsestraat in Terneuzen een verlichtingscontrole gehouden.

Bij de controle zijn 15 bekeuringen uitgeschreven voor:
- 11x geen fietsverlichting
- 1x negeren van een rood verkeerslicht (auto)
- 1x negeren van een rood verkeerslicht (fiets)
- 1x weggooien van afval op straat
- 1x rijden zonder juiste verlichting (auto)


De 11 fietsers die geen verlichting (aan)hadden kregen een verlichtingssetje van het ROVZ.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeroen (29-1-2012 om 17:18)
Als je als autobestuurder een fietser aanrijdt dan heb je een groot probleem, ongeacht of de fietser met verlichting reed of niet. Dan piep je wel anders @Middelburger.
Willem (29-1-2012 om 12:24)
Een kado en geen boete? zo leren die fietsers het nooit. rijen lang en 4 breed ZONDER verlichting s'ochtends naar school--de voorste rij text met de achterste rij. politie? niet te zien. veel zwaarder straffen, en geen kado-stjes uitdelen. de automoblisten eveneens goed bestraffen.
Middelburger (29-1-2012 om 11:19)
Ga toch boeven vangen en niet deze onnodige, belastinggeld (van de trouwe betaler) verslindende acties uitvoeren! Doe wat nuttigs!
Sander snel (29-1-2012 om 11:06)
Frans, zwak of niet, juist als ze zwak zouden zijn moeten ze verlichting voeren! Een setje lampen bij de halfords heb je onder de 10 euro en als je dat al niet aanschaft ben je gewoon lui en dom en verdien je een boete!
Patrick (29-1-2012 om 07:47)
@Klara Niet alleen verkeerde verlichting voeren, maar ook regelmatig een verkeerde afstelling van lampen, of die zeer verblindende XENON-verlichting. En als een fietser (tijdelijk) geen verlichting kan voeren, zorg dan in ieder geval voor een reflecterend hesje!!!
Iris (28-1-2012 om 20:47)
Veilgheid voorop! Er rijden inderdaad veel te veel auto's met de verkeerde verlichting of kapot. Goed dat deze controle er is geweest! Heel gevaarlijk dat je als fietser onverlicht rondrijdt, je ziet ze niet maar als automobilist ben je wel schuldig als je er een aanrijdt of er iets van zegt...
Cookie-instellingen beheren