Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Jongens betrokken bij overval'

Toegevoegd: 31-01-2012, 17.50 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De vijf jongens die verantwoordelijk worden gehouden voor een straatroof in Goes zijn mogelijk ook betrokken geweest bij een poging tot overval in Middelburg.


De vijf, in leeftijd variërend 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit de gemeenten Veere, Middelburg en Vlissingen, werden opgepakt na de straatroof op 19 januari op de Oostsingel in Goes. Ze zouden daar een 48-jarige vrouw uit die plaats van haar fiets hebben geduwd en haar vervolgens hebben bedreigd met een stroomstootwapen. Toen een man met een hond aan kwam lopen, gingen ze er vandoor.

Inmiddels is volgens de politie ook duidelijk geworden dat twee van de vijf jongens ook in aanmerking komen voor een poging tot een overval op 20 december in de Europalaan in Middelburg op een 56-jarige man uit die plaats. Twee jongens wilden hem overvallen toen hij spullen in zijn auto wilde leggen.

De werd onder bedreiging van een scherp voorwerp door één van de daders gedwongen zijn woning binnen te gaan. De andere dader bleef op de stoep staan. Het slachtoffer zag kans de voordeur dicht te duwen en sloot zo de overvaller buiten.

De overvaller gaf nog enkele klappen op de voordeur en liep vervolgens samen met zijn kompaan weg richting de Euromarkt. De vijf jongens zitten vast in Torentijd en ze zijn in verzekering gesteld in afwachting van verder onderzoek.

Zie ook:
-
Straatrovers Goes aangehouden (26-01-2012)
- Buurtonderzoek inzake straatroof (20-01-2012)
- Straatroof op Oostsingel Goes (19-01-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cor (1-2-2012 om 18:22)
Fijne jongens..Die zullen ons in hun verdere "carierre"nog veel belastingcentjes gaan kosten...Wat je er ook mee doet,dit soort schorem zal nooit willen deugen!
EDEL (1-2-2012 om 14:22)
Dit is bende vorming dus zwaar straffen, daarnaast poging tot doodslag en of zware mishandeling niet vragen wie het heeft gedaan maar allemaal de zelfde straf. edel
C (1-2-2012 om 11:26)
In en in triest..het tuig word als maar jonger
Frans 1 (1-2-2012 om 10:56)
Over het slappe strafbeleid zal ik het maar niet hebben maar ik vind dat ouders van minderjarige crimineeltjes ook aangepakt moeten worden want zij zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor hun kroost.
K (1-2-2012 om 10:52)
Ik vind opsluiten tussen moordenaars en verkrachters die al zeker een jaar of 10 zitten dan krijgen ze de straf die ze verdienen dan leren ze hoe het voelt overvallen te worden en wat angst is
Willem (1-2-2012 om 10:29)
Snotneuzen zijn het. maar ze deden daden die normalerwijze door volwassenen worden gepleegd. dus dat stelletje idioten dan ook als volwassenen straffen. tevens de ouders laten opdraaien voor de aangerichte schade en onder toezicht stellen. NL is wat "straffen" betreft veel te soft.
Cookie-instellingen beheren