Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Man tilde fiscus en UWV behoorlijk

Toegevoegd: 02-02-2012, 17.06 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie heeft donderdag tegen een 33-jarige man uit Antwerpen een celstraf van zes maanden plus nog eens zes maanden voorwaardelijk geëist.

De man directeur van Zana bvba runde een uitzendbureau voor agrarische uitzendkrachten. De voornamelijk buitenlandse seizoenarbeiders werden op diverse plekken in Zuid-Beveland en West-Brabant ingezet op slakroppen te knippen en prei te wassen.


Volgens het OM gaf de man in de jaren 2002 tot en met 2006 aan zowel de fiscus als de UVW te weinig aan uitbetaalde lonen op, waardoor hij minder belasting en sociale premies betaalde. In totaal, zo becijferde het OM, ging het om 729.000 euro.

De rechtbank wijst vonnis op 16 februari.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Foxy (2-2-2012 om 22:38)
Ruim 7 ton voor 6 maanden zitten...Dat heb ik er ook wel voor over. Dan doe ik die voorwaardelijke straf er ook nog bij als bedankje. Het bedrag terug laten betalen mis ik in de eis. Scheelt weer wat bezuinigen voor de overheid en meneer voelt het tot diep in zijn portemonnee die gevuld heeft
Cre1 (2-2-2012 om 19:35)
@Tf, Alstie het zou mogen houden zou het geweldig zijn, Aleen is dat niet zo, dus tvalt wel mee. Is leuk totdatje gepakt word
Tf (2-2-2012 om 17:21)
Oh, da's niet slecht betaald, ik bedoel , 6 maanden kost en inwoning en misschien nog een keer 6 maanden, en dat voor een beloning van 729 000 euro. Doe ik het misschien toch verkeerd.
Cookie-instellingen beheren