Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Mannen met softdrugs opgepakt

Toegevoegd: 05-02-2012, 19.17 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdag in Oostburg en Goes mensen aangehouden die in het bezit waren van softdrugs.

In de Bredestraat in Oostburg werden zaterdag rond 15.30 uur twee 16-jarige jongens betrapt op de handel in sofdrugs. De twee, afkomstig uit de gemeenten Terneuzen en Sluis, werden betrapt door een getuige.


De getuige zag de uitwisseling van softdrugs en waarschuwde de politie. Die vorderde ter plaatse de uitlevering van de softdrugs, waarop een zak van 20 tot 25 gram hennep tevoorschijn kwam. De jongens gingen allebei vrijwillig mee naar het bureau en zijn daar gehoord. De deden afstand van de hennep en ze zullen worden doorverwezen naar HALT.

Op het Tiendenplein in Goes werd zondag rond 00.30 uur in de auto van een een 28-jarige automobilist uit Dordrecht 6,5 gram weed aangetroffen. Het ging onder meer om een al gedraaide joint. Er werd ook een honkbalknuppel gevonden.

De man verklaarde de weed even daarvoor in een zaak op de Grote Markt te hebben gekocht. Hij kreeg zowel voor de honkbalknuppel als voor de weed een bekeuring en heeft afstand van beide gedaan. De man bleek nog voor enkele honderden euro's aan boetes open te hebben staan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arie (5-2-2012 om 23:24)
@piet, hoe lang zouden ze dan volgens jou indentie moeten zitten? 15 jaar dan maar gelijk? Voor een paar gram wiet zeker? Kan dus alleen maar een korte straf zijn, en dan, daarna? Wat dan? Stoppen ze volgens jou dan met dealen? Kijk maar eens op www.halt.nl dan weet je een beetje wat het inhoudt.
Piet (5-2-2012 om 20:11)
16 jaar en dan naar Halt. Waarom deze jongens geen jeugddetentie geven? Nu kunnen ze terwijl ze bij halt zijn daarnaast gewoon verder gaan met dealen. In detentie gaat dit veel moeilijker!!
Cookie-instellingen beheren