Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gewonde zeehond bij Scharendijke

Toegevoegd: 06-02-2012, 21.35 uur
De zieke zeehond bij Scharendijke
De zieke zeehond bij Scharendijke
© Foto: Casper Douma
Door: Manfred Berrevoets
SCHARENDIJKE - Maandagmiddag heeft een medewerker van de EHBZ bij het Koepeltje in Scharendijke een gewonde zeehond gevangen. Het dier is inmiddels overgebracht naar Pieterburen. 

Bij de politie waren de afgelopen dagen al meerdere meldingen binnengekomen van een gewonde zeehond die bij het Koepeltje in Scharendijke zwom. De zeehond zou bloed aan de bek en de staartflappen hebben en veel te mager zijn, ongeveer 20-25 kg., terwijl een gezonde zeehond zo'n 40 kg weegt. Deze symptonen wijzen op een longworminfectie.
 
De zeehond is naar Pieterburen gebracht om behandeld te worden en aan te sterken.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (7-2-2012 om 22:13)
EHBZ: is er altijd voor de dieren in nood. Respekt!
Pearl (7-2-2012 om 09:38)
Ach zielig, maar gelukkig vangen ze in Pieterburen nog steeds dit soort schatten die ziek zijn op, en laten hen niet aan hun lot over zodat de natuur zijn gang kan gaan en het beestje langzaam dood gaat. Moet je niet aan denken nu met deze kou, dank aan de redders en de mensen die alert zijn.
Cookie-instellingen beheren