Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 215 km

Ambert Alert lanceert iPhone app

Toegevoegd: 10-02-2012, 16.44 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het waarschuwingssysteem Amber Alert beschikt sinds vandaag ook over een speciale applicatie (app) voor de iPhone, iPod Touch en iPad.


Met de gratis app kan iedereen met een iPhone, iPad of iPod Touch meezoeken naar vermiste kinderen. De app biedt ouders daarnaast de mogelijkheid om informatie over hun eigen kind(eren) op te slaan, zoals een foto, lichamelijke kenmerken, lengte en gewicht. Mocht het kind ooit vermist raken, kan deze informatie worden doorgestuurd naar de politie.

De mogelijkheid om foto's en gegevens over de eigen kinderen op te slaan, is ook te vinden in de Child ID App van de FBI die in Amerika enorm populair is. Net als deze Amerikaanse versie kan via de Nederlandse app direct contact op worden genomen met de politie en bevat de app tips over wat te doen als een kind vermist raakt.

Uiteraard ontvangen gebruikers van de app ook direct een zogeheten pushbericht als er een Amber Alert wordt uitgestuurd. Dat gebeurt als de politie vreest dat het leven van een vermist kind gevaar loopt. Via de app kan men ook de foto's van andere vermiste kinderen bekijken en contact opnemen met de politie.

Carlo Schippers van het Korps landelijke politiediensten (KLPD): "Bij een vermissing telt iedere minuut. Het is dus van groot belang dat de politie direct beschikt over een recente goedgelijkende portretfoto. De meeste ouders hebben wel een foto van hun kind in hun portemonnee. Maar die foto's zijn vaak verouderd, beschadigd en kunnen niet eenvoudig worden doorgestuurd. Een digitale foto heeft dus veel voordelen. Zeker als deze recent is, op een smartphone staat - die heeft men immers meestal bij zich - en met één druk op de knop kan worden doorgestuurd naar de politie."

"Een app is een uitgelezen manier om de foto van een vermist kind snel bij veel mensen onder ogen te krijgen. Tenslotte was zo'n 65 procent van alle verkochte telefoons vorig jaar een smartphone. Maar het werkt ook andersom: als ouders hun kind opeens kwijt zijn in een winkelcentrum of op een druk strand, kunnen ze met deze app direct een recente foto doorsturen naar de politie, de beveiligingsmedewerker in het winkelcentrum of de strandwacht, zodat zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen kunnen helpen zoeken naar hun kind," aldus Frank Hoen, oprichter van Amber Alert Nederland.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (11-2-2012 om 13:07)
kan het niet allemaal in het engels dan weet je zeker dat maar de helft van de mensen het begrijpt
Bobwkp (10-2-2012 om 17:36)
Ja leuk en aardig maar nu nog voor android he waarom alleen apple er zijn meer mensen met een android mobiel dan iphone
Cookie-instellingen beheren