Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Bedreiger nertsenfokker veroordeeld

Toegevoegd: 16-02-2012, 12.32 uur
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Een 39-jarige verdachte die nertsenfokkers heeft bedreigd, is door de rechtbank in Dordrecht veroordeeld tot 240 uur werkstraf. De man uit Vleuten kreeg daarnaast een voorwaardelijke celstraf van vijf maanden opgelegd en een geldboete van 3.000 euro.

De straf ligt boven de eis van het Openbaar Ministerie. De officier van justitie bij het Landelijk Parket had 100 uur werkstraf geëist. De rechtbank neemt de bedreigingen kennelijk zwaar op en heeft met 240 uur de hoogst mogelijke werkstraf opgelegd.


De verdachte stond terecht omdat hij nertsenfokkers midden in de nacht opbelde met zware dreigementen. Nertsenfokkers uit onder andere Borssele, Gemert en Sevenum werden het slachtoffer van de dreigtelefoontjes. Tijdens een van zijn nachtelijke telefoongesprekken dreigde verdachte de kinderen van een nertsenfokker dood te knuppelen.

De man is eind februari 2011 aangehouden. Bij doorzoeking van zijn woning vond de politie een flinke hoeveelheid softdrugs.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dierenvriend. (19-2-2012 om 14:22)
John,een leren bankstel schoenen etc is van een koeienhuid. Die koe verwerken ze en word ook opgegeten. Een bontvel van een vos of nerts etc word alleen gebruukt voor het vel fijn vergassen dood geknuppeld dan schrikt het dier en staan de haren van het bont mooi recht dierenleed.
Bontje (17-2-2012 om 17:19)
@M1 "Volgens Nederlandse normen", inderdaad. Dierenwelzijn staat ook hier wettelijk gezien op een zeer lag niveau. Een dier wordt gezien als een ding, een voorwerp, waar je vrijwel alles mee mag doen zolang je er geld aan kunt verdienen. Dat geldt ook voor die vreselijke massale bio-industrie.
John (17-2-2012 om 14:42)
Bont is behaard leer, vanaf ons leren bankstel, met aan onze voeten leren schoenen onze broek ophoudend met een leren riem kijkend op onze horloge met het leren bandje zien we bont niet als leer.
Thera (17-2-2012 om 10:39)
Opgegroeid in minimale ruimte en voeding om omvang (lees vacht) zo snel mogelijk te doen toenemen. Doodknuppelen is bij zeehonden, deze dieren mogen hopen dat er voldoende gas gebruikt wordt om te overlijden, zoniet dan gaan ze toch mee in de volgende rondes/handelingen. Erg triest.
M1 (17-2-2012 om 07:35)
Terrecht bestraft! @Lia en Silvia. De nertsenfokkers hebben hun zaken wat betreft dierenwelzijn volgens de NL regels op orde. Hier verbieden betekend elders ter wereld een veel minder diervriendelijke fokkerij, want er is markt voor het bont, dus wordt het gefokt.
Bontje (17-2-2012 om 05:21)
Voor bont worden dieren vaak onder erbarmelijke omstandigheden opgefokt en op een onvoorstelbaar gruwelijke manier gedood. Veel mensen lopen met bontkragen op hun jas, terwijl ze denken dat het nepbont is.
Cookie-instellingen beheren